Hyrje | Aktuale

Aktuale

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last total: 158 | Treguar: 1 - 10
image

A është feja opium për besimtarët apo instrument i politikanëve për të opiumizuar popullin?

Kur ishim të ri dhe e lexonim këtë parrull të Marksit irritoheshim dhe demantonim kategorikisht, madje edhe lexonim dhe sillnim fakte për ta kundërshtuar këtë
Me teper
image

Mirësia do vazhdon të jetë në këtë Ymet deri në Kijamet

  Pejgamberi, ﷺ, thotë: "لا تزال طائفة من أمتي ظاهرين على الحق لا يضرهم من خذلهم حتى يأتي أمر الله وهم كذلك". "Do vazhdojë një grup nga Ymeti ...
Me teper
image

Diskriminimi ndaj tjerëve

Mjekja egjiptiane Merva Sherbini u vra në korridorin e një gjykate të Gjermanisë nga dora e një ekstremisti gjerman për shkak se mbante mbulesë islame, ...
Me teper
image

Ju sjellim librin “Dashuria dhe afërsia mes Familjes Fisnike dhe sahabëve”

Më poshtë ju paraqesim hyrjen dhe vegzën e një prej librave më të mirë që ofron qartësimet kuptimplota për lidhjen e ngrohtë mes Familjes Fisnike ...
Me teper
image

Marrëveshje nderi dhe morali për median sociale

1- Mos përhap lajme, raste, projekte dhe reklama shkollash, të paverifikuara prej teje personalisht, sepse shumë herë ka ndodhur që janë keqpërdorur këto lajmërime dhe ...
Me teper
image

Cicërime emocionale në lidhje me sëmundjen dhe shëndetin

Cicërime emocionale në lidhje me sëmundjen dhe shëndetin   Disa cicërima emocionale të shkruara nga ish ministri i arsimit në Mbretërinë e Arabisë Saudite, dr. Muhamed Er-Reshid, ...
Me teper
image

Gruaja sikur portieri

  Në botën e futbollit, që tani më është bërë një gjuhë e përbashkët e shumicës së popujve të botës, kemi portierin dhe ekipin e lojtarëve. ...
Me teper
image

Lajm interesant!

Në garat botërore të Kur'anit të cilat u mbajtën në Kuvajt para disa dite, në kategorinë "memorizimi i Kur'anit dhe leximi tij me texhvid, sipas ...
Me teper
image

Merr mësim

  Kope e ujqve: udhëheqësi qëndron mbrapa ujqve që të mos ngelet mbrapa asnjë ujk, ujqit e dobët qëndrojnë përpara, kurse mbrapa ata të fuqishmit që ...
Me teper
image

Besimtari nuk kafshohet nga e njëjta vrimë dy herë

Na rrëfen Ebu Hurejre, radijallahu anhu, se Pejgamberi, sal-lallahu alejhi ve sel-lem, ka thënë: "Besimtari nuk kafshohet dy herë nga një vrimë". Buhariu dhe Muslimi Ky hadith ...
Me teper
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last total: 158 | Treguar: 1 - 10