Hyrje | Aktuale

Aktuale

back 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last total: 158 | Treguar: 91 - 100
image

Votimet, mes dëmit dhe dobisë

  Si zakonisht, kur afrohet koha e votimeve dhe e zgjedhjeve, në vende të ndryshme të myslimanëve nisin edhe debatet rreth qëndrimit të shëndoshë në lidhje
Me teper
image

Pse kaq kujdeset Irani të depërton në Egjipt

Usame Shehade   Dallimi mes dy krahëve në mënyrë buron nga prapavija ideologjike e secilit krah. Përderisa Ahmedi Nexhad pason grupin "Huxhetije", i cili ka patur rol ...
Me teper
image

Në botën e politikës... të gjithë nuk janë një

    Në sferën e errët të politikës rreshtohen disa principe, koncepte dhe sjellje, të cilat vazhdimisht ligjërimi selefist i kritikonte, kurse liderët e tij vazhdimisht tërheqshin ...
Me teper
image

Duaja e hipjes në veturë

  DUAJA ME RASTIN E NGJITJES NË MJETIN E UDHËTIMIT Bismil-lah, vel-Hamdu Lil-lah [Subhanel-ledhi sehare lena hadha ve ma kunna lehu mukrinín ve inná ilá Rabbina le ...
Me teper
image

Dija është pushtet

Jemi në fillimin e muajit shtator. Shtatori simbolizon fillimin e vitit shkollor. Fillimi i vitit shkollor na kujton përsëri rëndësinë që duhet të ketë dija ...
Me teper
image

Myzhde dhe Sihariq

Në lidhje me projektin “Ti dalim në krah Pejgamberit, sal-lallahu alejhi ve sel-lem”....
Me teper
image

Hadithe të sakta mbi vlerën e Shamit dhe një Ilahije

  Ebu Hurejre, radijallahu anhu, na tregon se ka dëgjuar Pejgamberin, sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem, duke thënë: {اذا وقعت الملاحم بعث الله بعثا من الموالى من دمشق ...
Me teper
image

“S'ka dyshim se Ne të mjaftojmë ty kundër atyre që tallen”

  Medito rreth këtij ajeti: (إِنَّا كَفَيْنَاكَ الْمُسْتَهْزِئِينَ) “S'ka dyshim se Ne të mjaftojmë ty kundër atyre që tallen”. (El-Hixhër: 95). Ky ajet i madh nga sureja El-Hixhër në ...
Me teper
image

Ti dalim në krah Pejgamberit, sal-lallahu alejhi ve sel-lem

Ti dalim në krah Pejgamberit,  sal-lallahu alejhi ve sel-lem   Hyrje  Pasi që të gjithë u ballafaquam me tentativën e radhës për të përbaltur figurën e Pejgamberit, Muhamed, sal-lallahu ...
Me teper
image

Njëmijë vjet më parë, bota rrotullohej rreth Lindjes së afërme dhe Islamit

Nuk e kemi traditë të citojmë prej Jerusalem Post. Por një artikull interesant në njërin prej numrave të fundit na ra në sy. Artikulli i ...
Me teper
back 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last total: 158 | Treguar: 91 - 100