Hyrje | Urtësi

Urtësi

back 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last total: 120 | Treguar: 71 - 80
image

Zoti Im!

Zoti im, çdo herë të kam gjetur të Mëshirshëm, andaj si të mos shpresoj te Ti Të kam gjetur vazhdimisht ndihmëtar dhe përkrahës, andaj si të
Me teper
image

Kalon...

Kalon vështirësia e adhurimeve dhe mbetet shpërblimi Kalon kënaqësia e mëkatit e mbetet dënimi Përktheu: B.H. ...
Me teper
image

Dyert e Xhehenemit kryesore

Njerëzit hyjnë në xhehenem nga tre dyer kryesore: 1- Dera e dyshimeve e cila e shpiu njeriun të dyshojë mbi fenë e Allahut. 2- Dera e epsheve ...
Me teper
image

Besimtari dhe gjunahi

“Besimtari kurrë nuk kënaqet me gjynahun që e bën. Çdo herë që e bën gjynahun në zemrën e tij është e pranishme mërzia... atëherë kur ...
Me teper
image

Çka na shkaktojnë gjunahet

Dridhet toka, errësohet qielli dhe shfaqet çorodia ne tokë e det për shkak të zullumit të njerëzve të prishur. Largohen bereqetet, pakësohen të mirat dhe ...
Me teper
image

Kush është i mençur?

I mençur është ai që: E braktis dynjanë para se ta braktis ajo E ndërton varrin para se të hyjë në te E kënaq Krijuesin e vet para ...
Me teper
image

Drejtësia e Omer ibën Abdulazizit

Një tregim interesant në lidhje me Omer ibën Abdulazizin, rahimehullah.... Erdhi një njeri te Hisham ibën Abdulmeliki, e i tha: Kryetar i muslimanëve! Abdulmeliku i dha ...
Me teper
image

Dallimi mes Mudara-së, miklimit dhe Mudahen-es lajkatimit

  Dallimi mes Mudara-së, miklimit dhe Mudahen-es lajkatimit   Imam Ibën Kajimi, rahimehullah, në librin e tij “Er-Ruh”, thotë: “Dallimi mes Muadarasë dhe Mudahenes qëndron në këtë fakt: Mudara - ...
Me teper
image

Mes të djeshmes dhe të sodit

Mes të djeshmes dhe të sodit   Fjala: Dje ishte: këshillë Sot është: lëndim   Dinjiteti Dje ishte: veti origjinale Sot është: kërkim ndërmjetësimi   Dashuria Dje ishte: shpirt Sot është: lojë   Poezia Dje ishte: shkencë dhe letërsi Sot është: ...
Me teper
image

Elefanti i bardhë

Disa gjahtarë në Afrikë e kapën një elefant të vogël dy muajsh e pastaj ja shitën një tregtarit të pasur, i cili posedonte një kopsht ...
Me teper
back 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last total: 120 | Treguar: 71 - 80