Hyrje | Urtësi

Urtësi

back 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last total: 120 | Treguar: 61 - 70
image

Lindje dhe perëndim

  Mos lejo që të dominon dëshpërimi, por shiko vendin nga lind dielli për çdo mëngjes, për të marrë mësimin të cilin do Allahu ta mësojnë
Me teper
image

Ruaju prej gjunahit të kesh shëndet

Tregojnë librat e historisë Islame se Kadiu dhe fekihu Taberi ka jetuar 102 vjet (348-450 h.) me shëndet të plotë psikofizik, andaj e kanë pyetur ...
Me teper
image

Mos u mbështet në askënd pos Allahut

“Në askënd pos Allahut mos u mbështet shumë në këtë jetë, sepse në errësirë edhe hija jote të le vetëm”. Muhamed Ulvan ...
Me teper
image

Serioziteti në shfrytëzimin e Ramazanit

Hasan Basriu kaloi pranë disa njerëzve që qesheshin në Ramazan e u tha: مرَّ الحسنُ بقومٍ يَضْحكون في شَهْر رَمضان، فقال: يا قوم، إنّ الله جعل ...
Me teper
image

Dy gjëra

Dy gjëra 1. Dy gjëra nuk vazhdojnë përgjithmon te njeriu: rinia dhe fuqia e tij; 2. Dy gjëra i bëjnë dobi secilit njeri: sjellja e mirë ...
Me teper
image

Sprovat dhe shpërblimi

Po ta dinim se sa zhytemi në shpërblime ... pas sprovave....nuk do të shpresonim ardhjen e shpejtë të rrugëdaljes...   وَبَشِّرْ الصَّابِرِينَ (155) الَّذِينَ إِذَا أَصَابَتْهُمْ مُصِيبَةٌ ...
Me teper
image

Si i vlerëson Allahu veprat e besimtarit në Ahiret

  Allahu, subhanehu ve teala, thotë: ﴿ وَلِكُلٍّ دَرَجَاتٌ مِمَّا عَمِلُوا وَمَا رَبُّكَ بِغَافِلٍ عَمَّا يَعْمَلُونَ (132) ﴾ “Po për secilin (veprues) ka shkallë (që do t'i arrijë) ...
Me teper
image

Si vepronte Aisheja me sadakanë

  Aisheja, radijallahu anha, kur i jepte ndonjë dinar fukarasë e parfymoste dhe thoshte: e di se ky dinar nuk bie në dorën e fukarasë por ...
Me teper
image

Kush më pëlqen e kush jo!

Më pëlqejnë njerëzit që armë të tyre kanë mendjen e jo gjuhën Më pëlqejnë njerëzit që goditje përfundimtare kanë heshtjen e jo fjalën Përktheu: B.H. ...
Me teper
image

Namazi

Mos e le namazin kurrë, sepse ka me milion njerëz në varre që dëshirojnë tu kthehet jeta dhe të bëjmë vetëm një sexhde! Përktheu: B.H. ...
Me teper
back 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last total: 120 | Treguar: 61 - 70