Hyrje | Urtësi

Urtësi

back 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last total: 120 | Treguar: 51 - 60
image

Vdekja e Omer ibën Abdul-Azizit

Omer ibën Abdul-Azizi në sëmundjen e vdekjes atyre që ishin përreth u tha: më ngrini të ulem. Pastaj tha: unë jam ai që Ti më
Me teper
image

Si fitohet rehatia e ahiretit

Imam Ibën Xhevziu, rahimehullah, thotë: “Dije se rehatia nuk fitohet me rehati, gjërat madhore nuk fitohen me pasivitet, ai që mbjell korrë dhe ai që seriozisht ...
Me teper
image

Grumbullimi i shumë adhurimeve në dhjetët ditët e Dhul-Hixhes

Grumbullimi i shumë adhurimeve në dhjetët ditët e Dhul-Hixhes Imam Ibën Haxheri, rahimehullah, në librin e tij “Fet’hul-Bari” gjatë komentimit të hadithit që flet për vlerën ...
Me teper
image

Burri i madh për punë të mëdhaja

Imam Abdurahman ibën Xhevziu, rahimehullah, në librin e tij “Sejdul-Jatir”, faqe 1/248 na e tregon këtë tregim:   Erdhi një njeri te një dijetar i brezave të ...
Me teper
image

Njerëzit dhe lutja

"Disa njerëz lutjen e përdorin si ilaç, vetëm kur janë të sëmurë, e disa sikur ajrin, e thithin vazhdimisht, andaj i dëgjon duke u lutur ...
Me teper
image

Është për të ardhë keq!

Është për të ardhë keq! Orën kemi dëshirë ta kemi orgjinal, syzat orgjinal, çantën orgjinal, lapsin orgjinal, kurse personalitetin falsifikat! Adil Abdul-Xhebar ...
Me teper
image

Urtësi

"Marrja është burim i lumturisë së të vegjlive, kurse dhënia burim i lumturisë së të mëdhenjve". Dr. Abdul-Kerim Bekar ...
Me teper
image

Njerëzit të lodhin

"Njerëzit janë sikur valët e detit, nëse u përshtatesh të përmbysin e nëse i kundërshton, të lodhin". ...
Me teper
image

Kadiu dhe pijaneci

Ebu Hazim Kadiu doli nga shtëpia për të shkuar në xhami. Rrugës kalonte një njeri i dehur dhe njerëzit bërtitnin duke i thënë: pijanec, pijanec. ...
Me teper
image

Dituria e thellë të shpie në besim

Fransis Bekoni thotë: “Nëse ke pak dituri bëhesh ateist, e nëse thellohesh në dituri bëhesh besimtarë”. ...
Me teper
back 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last total: 120 | Treguar: 51 - 60