Hyrje | Urtësi

Urtësi

back 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last total: 120 | Treguar: 41 - 50
image

Zemra si kazani e gjuha është garuzhda

  Jahja ibën Muadhi, rahimehullah, thotë: Zemrat janë si kazanët, e ziejnë atë që është brenda, kurse gjuha është garuzhda. Andaj njeriu kur flet nxjerrë me garuzhdë
Me teper
image

Kritikat para tjerëve

    Nëse ne nuk pajtohemi që dikush të na kritikon para njerëzve edhe fëmijët tanë janë të atillë. Andaj nëse një fëmijë bën ndonjë gabim para ...
Me teper
image

Habitem me tre lloj njerëzish

  Habitem me njeriun që vrapon pas pasurisë, kurse pasuria do ta braktisë atë; Habitem me njeriun që frikohet prej furnizimit, kurse Allahu është Furnizuesi; Habitem me njeriun ...
Me teper
image

Çka e prish miqësinë mes njerëzve

  Miqësinë mes njerëzve e prishin tre gjëra: 1. gabimet e shumta; 2. gënjeshtrat e shumta; 3. Shpërfillja. ...
Me teper
image

Çka e shemb burrërinë

Pesë gjëra të shembin burrërinë: "Braktisja e namazit, gënjeshtra,  koprracia, mosrespektimi i prindërve dhe sjellje e keqe ndaj gruas". ...
Me teper
image

Një urtësi e madhe!

Një urtësi e madhe! Allahu Ekber!   Matematikë e thjeshtë: nëse nuk mundesh ti lësh gjunahet, futi në mesin e grumbullit të madh të veprave të mira. dr. Aid ...
Me teper
image

Angazhoje nefsin tënd

  Imam Ibën kajimi, rahimehullah, thotë:"Prej gjërave që i bëjnë më së shumti dëm njeriut është papunësia dhe koha boshe, sepse nefsi, UNI i njeriut nuk ...
Me teper
image

O Nxënës i dijes mos u dëshpëro!

Imam Ibën Kajimi, rahimehullah, në librin e tij “Medarixhus-Salikin” mes tjerash thotë: “Nxënësi serioz patjetër se do të ballafaqohet me plogështi, kurse në këtë etapë e ...
Me teper
image

Shejh Ebu Is’hak el-Huvjeni për shejh Albanin, rahimehullah

Shejh Ebu Is’hak el-Huvjeni, hafidhehullah, thotë: “Shejh Albani ishte njeri që fenë e merrte nga hadithi, andaj Allahu i dha bereqet në veprat e tija ashtu ...
Me teper
image

Dëshira e Muadh ibën Xhebelit

Disa njerëz e vizituan Muadh ibën Xhebelin, i cili ishte në sëmundjen e vdekjes. Ai u tha të pranishmëve: a gdhiu mëngjesi? I thanë: akoma ...
Me teper
back 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last total: 120 | Treguar: 41 - 50