Hyrje | Urtësi

Urtësi

back 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last total: 120 | Treguar: 11 - 20
image

LARGOHU PREJ NJERËZVE QË MUNDOHEN TË ÇVLERËSOJNË ASPIRATAT TUAJA

"LARGOHU PREJ NJERËZVE QË MUNDOHEN TË ÇVLERËSOJNË ASPIRATAT TUAJA. NJERËZIT E VEGJËL ZAKONISHT KËSHTU VEPROJNË. POR NJERËZIT E MËDHENJ ME MERITË TË BËJNË TË NDIHESH
Me teper
image

Urtësi për vetëzhvillim

Lavdëroi tjerët me zë të lartë dhe qortoi me zë të ulët, sepse ne lartësohemi duke i lartësuar tjerët.  Ai që ka vetëbesim nuk e ndjen ...
Me teper
image

Luani dhe miu

    Tregohet se një mi me plot vetëbesim një ditë i kishte thënë Luanit:  Luan më jep mundësi të flas dhe më garanto siguri. Luani i tha: ...
Me teper
image

Disa citate nga libri “Dituria rezulton veprën”

Revolucioni informativ dhe ky thesar i madh i diturisë shkakton luksoz ideologjik dhe teorik dhe sjell ndarjen, kundërthënien dhe hapësirën e madhe mes diturisë dhe ...
Me teper
image

Mëshira dhe butësia e Allahut

Një njeri ishte me Jahja b. Muadhin dhe recitoi ajetin :”Dhe foli atij (Firaunit) fjalë të buta...” [Sura TaHa, 44] Jahja filloi të qaj. ...
Me teper
image

Pasqyra e dështimit/suksesit

Një ditë erdhën nëpunësit në vendin e punës dhe e panë një pano të madhe të venduar te dera kryesore, ku shkruante: "Dje vdiq njeriu që ...
Me teper
image

Privimi nga një e mirë!

Ndodhë që Allahu ta privojë dikë nga ndonjë gjë e ti dhemb atij, “Ne bëmë që ai të mos pranonte asnjë mëndeshë”, sepse i kishte ...
Me teper
image

Fillo nga e filloi Pejgamberi, sal-lallahu alejhi ve sel-em

Shejh Albani, rahimehullah, thotë: “Patjetër duhet të përqendrohemi në thirrjen në monoteizëm në të gjitha shoqëritë ose grupimet islame, të cilat veprojnë, realisht dhe pa lodhur, ...
Me teper
image

Injoranca mbi injorancën gjëja më e keqe

    Imam Sehlit, rahimehullah, i kanë thënë: Ebu Muhamed! Çka është më e keqe se injoranca? Ka thënë: injoranca mbi injorancën. Ashtu është i kanë thënë. Sepse kjo ia ...
Me teper
image

Raporti i besimtarit me urdhrat e Allahut

Shejh Albanim, rahimehullah, thotë: “O Musliman, duhet të besosh se Allahu në të gjitha dispozitat e Tija, qofshin urdhra ose ndalesa, apo veprime të lejuara, ka ...
Me teper
back 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last total: 120 | Treguar: 11 - 20