Hyrje | Urtësi

Urtësi

first back 11 12 next total: 120 | Treguar: 101 - 110
image

Cili ka qenë qëllimi i Hudhejfes, radijallahu anhu, në jetën e dynjasë

Hudhejfete ibën Jeman, radijallahu anhu, në shtratin e vdekjes patë thënë: “Allahu im, dynjanë nuk e kam dashtë për të gropuar lumenj e as për të
Me teper
image

Çka do të lësh pas vete?!

A ke menduar: çka do të lësh pas vete? Cilat janë gjurmët që do ti lësh pas vete? A do të mbetet vetëm guri i ...
Me teper
image

Shpresa

  Për çdo natë përgatitemi për gjumë dhe nuk jemi të sigurt se a do të zgjohemi në mëngjes, megjithatë planifikojmë për nesër... Kjo është shpresa! ...
Me teper
image

Besimi

    Duhet ta kemi ndjenjën sikur të fëmijës një vjeçar kur e hedhim në qiell... ai qeshet, sepse e di se do ta kapish dhe nuk ...
Me teper
image

Çka është bindja?

  Një ditë banorët e një fshati vendosin të falin namazin për shi. Të gjithë u mblodhën në vendin e caktuar për namaz, kurse vetëm njëri ...
Me teper
image

Pushimi gjatë faljes së namazit të Teravisë

    Imam Ibën Haxheri, rahimehullah, në librin e tij “Fet’hul-Bari” thotë: سميت صلاة التراويح بذلك ، لأنهم أول ما اجتمعوا عليها كانوا يستريحون بين كل تسليمتين . ...
Me teper
image

Çka duhet të përfiton besimtari prej mikut të vet

Jahja ibën Muadhi, rahimehullah, thotë: Besimtari le të fiton prej teje tre gjëra: 1. Nëse nuk i bën dobi mos i bëj dëm. 2. Nëse nuk e gëzon ...
Me teper
image

Mos Thuaj

Mos thuaj ku të filloj...adhurimi është fillimi Mos thuaj ku është rruga... ligji i Allahut është udhëzimi Mos thuaj ku është fitimi... xheneti i Allahut është mbarimi Mos ...
Me teper
image

Urtësi Bajrami

Dr. Mustafa Sibai, autori i librit “Kështu më ka mësuar jeta”, thotë: “Pasha Allahun! Po të bënin tekbir (të thonin: Allahu Ekber- Allahu është më i ...
Me teper
image

Një prej preokupimeve të Ebu Derdasë. Radijallahu anhu

Shikoni një lloj të veçantë të preokupimit! Ebu Derda, radijallahu anhu, kur falte namaz nate dhe në rekatin e fundit të Vitrit lutej për 360 ...
Me teper
first back 11 12 next total: 120 | Treguar: 101 - 110