Hyrje | Urtësi

Urtësi

back 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last total: 120 | Treguar: 91 - 100
image

Shpëtimi qëndron në pastrimin e shpirtit

Imam Ibën Tejmije, rahimehullah, ka thënë: "Bamirësia dhe devotshmëria të bëjnë zemërgjërë dhe të qetë, saqë njeriu e ndien vehten të gjërë dhe të lehtë. Imoraliteti
Me teper
image

Disa urtësi të mrekullueshme

- Humbja e durimit është fatëkeqësia më e madhe e kohës. - Mëkatet e shumta e prishin zemrën. - Takimi me të dashurit e largon brengën. - Kopshti ...
Me teper
image

Të dashurit e Allahut

Imam Ibën Rexhebi, rahimehull-llah, thotë: "Të dashurit e Allahut janë ata që trashëgojnë jetën e këndshme, shijojnë begatinë e tyre, për shkak të gradës së ...
Me teper
image

Sjellja me hileqarët

Omeri, radijallahu anhu, thotë: "لست بالخب ولا الخب يخدعني" “Nuk jam hileqar e as që lejoj hileqari të më mashtron”. Normale është që të mos jetë hileqar Omeri, ...
Me teper
image

Ku do ta kemi përfundimin?

Jahja ibën Muadhi, rahimehullah, thotë: الدنيا ذات اشتغال، والآخرة دار أهوال، ولا يزال العبد بين الأشغال والأهوال حتى يستقر به القرار، إما إلى جنة وإما إلى ...
Me teper
image

Çelësi i shtëpisë së mirë dhe të keqe

Fudajl ibën Ijadi, rahimehullah, thotë: جعل الله الشر كله في بيت مفتاحه حب الدنيا، وجعل الخير كله في بيت مفتاحه الزهد في الدنيا. “Nëse një shtëpi Allahu ...
Me teper
image

A dynjaja a gjynahet?!

Jahja ibën Muadhi, rahimehullah, thotë: لست آمركم بترك الدنيا، آمركم بترك الذنوب، ترك الدنيا فضيلة، وترك الذنوب فريضة، وأنتم إلى إقامة الفريضة أحوج منكم إلى الحسنات ...
Me teper
image

Shembulli i atij që e vonon pendimin

“Shembulli i atij që e vonon pendimin është sikur shembulli i atij që ka nevojë ta prejë një dru, mirëpo e sheh drurin e madh ...
Me teper
image

Shkathtësi të sjelljes me njerëzit

  1- "Përmirëso raportet tuaja me Allahun, atëherë Allahu të jep pranim në tokë dhe do të duan njerëzit" 2- "Njeriu i mençur duhet të shoqërohet dhe ...
Me teper
image

Sjellja e njeriut të mençur me gabimet e veta

Ibën Mukefa ka thënë: “Njeriu i mençur duhet ti llogarisë defektet e tija në fe, ahlak dhe edukatë, ti grumbullon të gjithat në gjoksin e tij, ...
Me teper
back 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last total: 120 | Treguar: 91 - 100