Hyrje | Urtësi

Urtësi

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last total: 120 | Treguar: 1 - 10
image

Kënd ta shoqërojmë?

Shejhul Islam Ibën Tejmije, rahimehullah, thotë: Shoqërohu me pasues të pejgamberëve, të cilët janë të ndihmuar me dritën e udhëzimit dhe me argumentet e besimit, pronar
Me teper
image

Lufta jote me shejtanin

  Uvejs el-Karniu, rahimehullah, ka thënë: Nëse një njeri ec rrugës për tu takuar me armikun dhe gjatë ecjes * E lodhë parzmorja dhe e hedh * E lodhë ...
Me teper
image

Mos fol Pa dituri

Fatkeqësisht mjetet e komunikimit masiv i kanë dhënë mundësi njerëzve të flasin për Zotin pa dituri, e kjo është katastrofë. Ata që japin fetva pa ...
Me teper
image

A mund ta lexosh dy herë?

  Shejhul-Islam, Ibën Tejmiu, rahimehullah, ka thënë: nëse dëshmon robi se çdo e keqe që e ka goditur është për shkak të mëkateve të veta, angazhohet ...
Me teper
image

Mos e shani gjelin

"Mos e shani gjelin sepse ju zgjon për namaz". Ebu Davudi, sahih Thotë Hulejmiu në komentin e këtij hadithi: Ky hadith është argument se nuk duhet ...
Me teper
image

ASKUSH NUK E DI DHEMBJEN TËNDE SIKURSE ALLAHU

Kur të shtohet dhembja në brendësinë tënde dhe gjoksi të shtrëngon; Ji i bindur se ka ilaç për mundimet e tua! Lutja dhe ...
Me teper
image

Prej fatkeqësive më të mëdha Ditën e gjykimit...

Prej fatkeqësive më të mëdha Ditën e gjykimit: Ti shohësh shpërblimet e ibadeteve tua … në peshoren e tjetërkujt …O Allah, ruaji gjuhët tona nga ...
Me teper
image

Prej udhëzimit të Pejgamberëve është...

Prej udhëzimit të Pejgamberëve është shoqërimi i dijetarit për të përfituar nga fjala, vepra dhe urtësia e tij. Allahu i Madhërishëm thotë: “Atij (Hidrit - ...
Me teper
image

Në ditën e xhuma është një çast...

Ka ardhur në hadith në të cilin Pejgamberi, -salAllahu alejhi ue selem-, thotë: “Në ditën e xhuma është një çast, çdo rob musliman që e arrin ...
Me teper
image

Ndodhi dhe urtësi e këndshme

  Një zonjë e thirri një hoxhë në programet televizive me pyetje dhe përgjigje dhe i tha: hoxhë i nderuar pse feja Islame na detyron ta ...
Me teper
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last total: 120 | Treguar: 1 - 10