Hyrje | Urtësi | ASKUSH NUK E DI DHEMBJEN TËNDE SIKURSE ALLAHU

ASKUSH NUK E DI DHEMBJEN TËNDE SIKURSE ALLAHU

Madhesia e germave: Decrease font Enlarge font
image

Kur të shtohet dhembja në brendësinë tënde dhe gjoksi të shtrëngon;

Ji i bindur se ka ilaç për mundimet e tua!

Lutja dhe thirrja dhe zëri i sinqertë i cili del nga zemra dhe gjoksi yt, janë ilaçi më i mirë!

Allahu me madhërinë e Tij, askujt nuk ia ka kthyer dhe nuk ia kthen thirrjet e tij!

Nëse i ankohesh tërë botës për atë se çfarë e ndjen brenda teje, askush nuk do të dëgjon sikurse Allahu.

Prandaj kapu për thirrjet e sinqerta nga zemra dhe asnjëherë lutjet nuk do t’i kthen Allahu! 

 

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

Subscribe to comments feed Komente (0 publikuar):

total: | Treguar:

Publikoni komentin tuaj comment

Ju lutem shënoni kodin që shikoni në imazh:

  • email Email shokëve
  • print Printo
  • Plain text Vetem tekst
Tjera nga Urtësi
Previous
image
Kënd ta shoqërojmë?
Shejhul Islam Ibën Tejmije, rahimehullah, thotë: Shoqërohu me pasues të pejgamberëve, të cilët janë të ndihmuar me dritën e udhëzimit dhe me argumentet e besimit, pronar ...
image
Lufta jote me shejtanin
  Uvejs el-Karniu, rahimehullah, ka thënë: Nëse një njeri ec rrugës për tu takuar me armikun dhe gjatë ecjes * E lodhë parzmorja dhe e hedh * E lodhë ...
image
Mos fol Pa dituri
Fatkeqësisht mjetet e komunikimit masiv i kanë dhënë mundësi njerëzve të flasin për Zotin pa dituri, e kjo është katastrofë. Ata që japin fetva pa ...
image
A mund ta lexosh dy herë?
  Shejhul-Islam, Ibën Tejmiu, rahimehullah, ka thënë: nëse dëshmon robi se çdo e keqe që e ka goditur është për shkak të mëkateve të veta, angazhohet ...
image
Mos e shani gjelin
"Mos e shani gjelin sepse ju zgjon për namaz". Ebu Davudi, sahih Thotë Hulejmiu në komentin e këtij hadithi: Ky hadith është argument se nuk duhet ...
image
ASKUSH NUK E DI DHEMBJEN TËNDE SIKURSE ALLAHU
Kur të shtohet dhembja në brendësinë tënde dhe gjoksi të shtrëngon; Ji i bindur se ka ilaç për mundimet e tua! Lutja dhe ...
image
Prej fatkeqësive më të mëdha Ditën e gjykimit...
Prej fatkeqësive më të mëdha Ditën e gjykimit: Ti shohësh shpërblimet e ibadeteve tua … në peshoren e tjetërkujt …O Allah, ruaji gjuhët tona nga ...
image
Prej udhëzimit të Pejgamberëve është...
Prej udhëzimit të Pejgamberëve është shoqërimi i dijetarit për të përfituar nga fjala, vepra dhe urtësia e tij. Allahu i Madhërishëm thotë: “Atij (Hidrit - ...
image
Në ditën e xhuma është një çast...
Ka ardhur në hadith në të cilin Pejgamberi, -salAllahu alejhi ue selem-, thotë: “Në ditën e xhuma është një çast, çdo rob musliman që e arrin ...
image
Ndodhi dhe urtësi e këndshme
  Një zonjë e thirri një hoxhë në programet televizive me pyetje dhe përgjigje dhe i tha: hoxhë i nderuar pse feja Islame na detyron ta ...
image
LARGOHU PREJ NJERËZVE QË MUNDOHEN TË ÇVLERËSOJNË ASPIRATAT TUAJA
"LARGOHU PREJ NJERËZVE QË MUNDOHEN TË ÇVLERËSOJNË ASPIRATAT TUAJA. NJERËZIT E VEGJËL ZAKONISHT KËSHTU VEPROJNË. POR NJERËZIT E MËDHENJ ME MERITË TË BËJNË TË NDIHESH ...
image
Urtësi për vetëzhvillim
Lavdëroi tjerët me zë të lartë dhe qortoi me zë të ulët, sepse ne lartësohemi duke i lartësuar tjerët.  Ai që ka vetëbesim nuk e ndjen ...
image
Luani dhe miu
    Tregohet se një mi me plot vetëbesim një ditë i kishte thënë Luanit:  Luan më jep mundësi të flas dhe më garanto siguri. Luani i tha: ...
image
Disa citate nga libri “Dituria rezulton veprën”
Revolucioni informativ dhe ky thesar i madh i diturisë shkakton luksoz ideologjik dhe teorik dhe sjell ndarjen, kundërthënien dhe hapësirën e madhe mes diturisë dhe ...
image
Mëshira dhe butësia e Allahut
Një njeri ishte me Jahja b. Muadhin dhe recitoi ajetin :”Dhe foli atij (Firaunit) fjalë të buta...” [Sura TaHa, 44] Jahja filloi të qaj. ...
Next