Hyrje | Urtësi | Mëshira dhe butësia e Allahut

Mëshira dhe butësia e Allahut

Madhesia e germave: Decrease font Enlarge font
image

Një njeri ishte me Jahja b. Muadhin dhe recitoi ajetin :”Dhe foli atij (Firaunit) fjalë të buta...” [Sura TaHa, 44]

Jahja filloi të qaj. Ai pastaj tha,”:O Zot, nëse kjo është mëshira Jote dhe butësia me dikënd që tha ‘Unë jam zoti’, atëherë si do të jetë puna me dikënd që thotë se Ti je Zoti? Nëse kjo është mëshira dhe butësia Jote me dikën që tha :
Unë jam zoti juaj më i lartë! ’ [Sure al-Nazi’at: 24], atëherë si do të jetë puna me një njërin që thotë: “Lavdia i takon Allahut, të Madhërishmit”.


[Tefsir al-Baghawi, 1/27]

Subscribe to comments feed Komente (0 publikuar):

total: | Treguar:

Publikoni komentin tuaj comment

Ju lutem shënoni kodin që shikoni në imazh:

  • email Email shokëve
  • print Printo
  • Plain text Vetem tekst
Tjera nga Urtësi
Previous
image
Kënd ta shoqërojmë?
Shejhul Islam Ibën Tejmije, rahimehullah, thotë: Shoqërohu me pasues të pejgamberëve, të cilët janë të ndihmuar me dritën e udhëzimit dhe me argumentet e besimit, pronar ...
image
Lufta jote me shejtanin
  Uvejs el-Karniu, rahimehullah, ka thënë: Nëse një njeri ec rrugës për tu takuar me armikun dhe gjatë ecjes * E lodhë parzmorja dhe e hedh * E lodhë ...
image
Mos fol Pa dituri
Fatkeqësisht mjetet e komunikimit masiv i kanë dhënë mundësi njerëzve të flasin për Zotin pa dituri, e kjo është katastrofë. Ata që japin fetva pa ...
image
A mund ta lexosh dy herë?
  Shejhul-Islam, Ibën Tejmiu, rahimehullah, ka thënë: nëse dëshmon robi se çdo e keqe që e ka goditur është për shkak të mëkateve të veta, angazhohet ...
image
Mos e shani gjelin
"Mos e shani gjelin sepse ju zgjon për namaz". Ebu Davudi, sahih Thotë Hulejmiu në komentin e këtij hadithi: Ky hadith është argument se nuk duhet ...
image
ASKUSH NUK E DI DHEMBJEN TËNDE SIKURSE ALLAHU
Kur të shtohet dhembja në brendësinë tënde dhe gjoksi të shtrëngon; Ji i bindur se ka ilaç për mundimet e tua! Lutja dhe ...
image
Prej fatkeqësive më të mëdha Ditën e gjykimit...
Prej fatkeqësive më të mëdha Ditën e gjykimit: Ti shohësh shpërblimet e ibadeteve tua … në peshoren e tjetërkujt …O Allah, ruaji gjuhët tona nga ...
image
Prej udhëzimit të Pejgamberëve është...
Prej udhëzimit të Pejgamberëve është shoqërimi i dijetarit për të përfituar nga fjala, vepra dhe urtësia e tij. Allahu i Madhërishëm thotë: “Atij (Hidrit - ...
image
Në ditën e xhuma është një çast...
Ka ardhur në hadith në të cilin Pejgamberi, -salAllahu alejhi ue selem-, thotë: “Në ditën e xhuma është një çast, çdo rob musliman që e arrin ...
image
Ndodhi dhe urtësi e këndshme
  Një zonjë e thirri një hoxhë në programet televizive me pyetje dhe përgjigje dhe i tha: hoxhë i nderuar pse feja Islame na detyron ta ...
image
LARGOHU PREJ NJERËZVE QË MUNDOHEN TË ÇVLERËSOJNË ASPIRATAT TUAJA
"LARGOHU PREJ NJERËZVE QË MUNDOHEN TË ÇVLERËSOJNË ASPIRATAT TUAJA. NJERËZIT E VEGJËL ZAKONISHT KËSHTU VEPROJNË. POR NJERËZIT E MËDHENJ ME MERITË TË BËJNË TË NDIHESH ...
image
Urtësi për vetëzhvillim
Lavdëroi tjerët me zë të lartë dhe qortoi me zë të ulët, sepse ne lartësohemi duke i lartësuar tjerët.  Ai që ka vetëbesim nuk e ndjen ...
image
Luani dhe miu
    Tregohet se një mi me plot vetëbesim një ditë i kishte thënë Luanit:  Luan më jep mundësi të flas dhe më garanto siguri. Luani i tha: ...
image
Disa citate nga libri “Dituria rezulton veprën”
Revolucioni informativ dhe ky thesar i madh i diturisë shkakton luksoz ideologjik dhe teorik dhe sjell ndarjen, kundërthënien dhe hapësirën e madhe mes diturisë dhe ...
image
Mëshira dhe butësia e Allahut
Një njeri ishte me Jahja b. Muadhin dhe recitoi ajetin :”Dhe foli atij (Firaunit) fjalë të buta...” [Sura TaHa, 44] Jahja filloi të qaj. ...
Next