Hyrje | Pyetje dhe përgjigje
Pyetje & pergjigje
keni ndonje pyetje per ne? Mund te parashtroni duke plotesuar formularin qe vijon.

Pyetje dhe përgjigje

back 1 2 3 4 5 6 next total: 52 | Treguar: 31 - 40
image

19) Internet Fetva- përgjigjet hoxha Bekir Halimi

1. Nese pas namazit verej se ne rrobat e mija ka patur papasterti a duhet ta peseris ate namaz? 2. Nga cila ane fillon formimi i safeve? 3. Nje njeri qe nuk e fale namazin sepse nuk e din çfar medh-hebi te zgjedhe, si eshte puna e tij? 4. Qfar te mirash ka trupi me faljen e namazit dhe a ka naj hadith per kte ? 5. Shiko a ka diqka nga nafilet .. kur te thot kshtu Allahu ne diten e gjykimit.. pra si mundte thot sot dikush se nuk ban Kazaja ? 6. Skuptoj nje gja .. gjerat e imta si psh Nese e del pak avreti PRISHET NAMAZI , apo nese nuk perulesh mire ne ruku PRISHET NAMAZI apo apo nese del pak gjak PRISHET NAMAZI o te nderuar MISIONI IM ESHTE ME I MADH ADHURIMI I ALLAHUT pse gjith kto imtesira gjith ky debat thjesht E FALI NAMAZIN e ADHUROJ ALLAHUN u kry ? 7. Perse i gaboj lutjet ne namaz? 8. Qka thua hoxh a para lufte a mas lufte ne kosove falet namazi me shum , si e shikon ti kete gje ? 9. Ne aeroplan a mund te falet namazi dhe kah esht kiba prej aeroplanit ? 10. Sa duhet te jete xhemati qe namazi i xhumase te jete i vlefshem? 11. A eshte ne rregull qe ti fali sunetet e krejt dites para se me flejt ? 12. Namazi me kundra qe po falen shum te rine , qfar komenti ke per kte ? 13. Gjat saffit mundohem ta drejtoj saffin duke i prek kembet duke i bashkuar , por ka so qe mendojn se provokoj dhe e terheqin kemben qellimisht si duhet vepruar ? 14. Ne sexhde dikush ringjat e imami qohet a esht ne rregull kjo ? 15. Nese gzohem dhe fali namaz ne shenj atij gzimi pra fal namaz nafile a esht ne rregull ? 16. Kta qe efalinveq Xhumane qka esht punae tyre hoxho ? 17. Si duhet te veprojme per faljen e namazit te xhumase nese nuk mund ta lejme punen? 18. Fali namaz ne xhami pastaj shtrihem aty meditoj ndoshta dhe flej , a esht ne rregull kjo ? 19. Kam nje frige te falem ne saff te pare , sidomos kur jamne xhami te medha .. frig se do te rezohem andaj falem ne saff te fundit si e komentoni ekte ? 20. Ne xhenet a do te falim namaz ?
Me teper
image

18) Internet Fetva- përgjigjet hoxha Bekir Halimi

1. Cilat jane rastet qe behen dy sexhde shtese ne fund te namazit? 2. Cili është gjykimi islam per ate person qe namazin e sabahut e fale gjithmone pas lindjes se diellit, ndersa namazin e vitrit here e fale e here nuk e fale? 3. Cili është orari i namazit te xhumase? 4. Deri kur është koha e faljes së namazit te ikindise? 5. Falja e namazit a i sjell dobi vetem atij qe falet apo edhe familjes se tij? 6. Forma e dhikrit pas namazit SI BEHET ? 7. Pa namaz xhenet nuk ka , e shohne internet sa eshte vertet ? 8. Nje këshill per ato qe falin namaz por edhe pergojojn ? 9. Jam fillestar ne Islam dhe kur filloj te fale namazin degjoj zera te tmerrshem, çfar do te thot kjo? 10. Kur duhet dhe kur nuk duhet me ja fale namazin e xhenazes nje njeriu? 11. Kur dyshon se te është prishur abdesi.... si duhet vepruar 12. Duhanxhiu i cili fale namaz , a i fshin mekatet (Cigaret e konsumuara) prej nje namazi ne tjetrin namaz ? 13. A eshte i rregullt namazi i cili falet fhshehurazi duke ik nga njerzit ne menyr qe te mos me thrasinHAXHI , MJEKROSH TALEBAN ? 14. Namazi ne shtepi sa esht i vlefshem hoxh i nderuar ? 15. Per me u zgju ne sabah a esht e lejuar me perdor gjera ma ekstreme se sterpikja me uj , psh Gjilpera etj, sepse i kam thene gruas nese nuk zgjohem as me uj lirisht shpohum me gjilpere vetem te zgjohem per ta ahuru Allahun ? 16. Kur falesh me imam dhe nje femije i vogel te pengon me be nje sexhde a është i rregullt ky namaz? 17. Kur je ne pune a lejohet te bashkosh namazin e drekes me te ikindise? 18. Kur kthehesh ne vendlindje nga emigracioni si duhet ta falesh namazin? 19. A esht mire me gjith familje me fal namazin me xhemat ne enyr qe te shijohet namazi dhe paktika islame ne shtepi ? 20. A duhet mebojkotu gruan ne shtrat e cila eshte moendegjushme per namaz ?
Me teper
image

16) Internet Fetva- përgjigjet hoxha Bekir Halimi

1. A i falet namazi i xhenazes nje muslimani qe ka vdekur duke pire alkohol? DHE A i pranohet namazi atij qe perdore alkohol? 2. A i pranohet xhumaja atij qe flet gjate hutbes? 3. A ka hadith se duhet me thene amin ME ZE TE GJATE pas imamit? 4. A ka mekat njeriu qe nuk e fale xhumane kur eshte ne pune? 5. Si është puna qe ne disa xhami falet namazi i drekes pas namazit te xhumase? 6. A ka namaz kaza dhe si praktikohet te Ne ketu? dhe A kam mundesi te fal namazet kaza sepse nuk mundem per shkak te punes? 7. A konsiderohem si udhetar ne kohen qe jetoj ne emigrim? 8. A lejohet me u fale ne nje xhami ku ka varreza? 9. A lejohet me u lidhe pas nje imami i cilin nuk di te lexoj mire Kuran? 10. A lejohet namazi i vitrit te falet pak para sabahut? 11. A lejohet namazi kur ke thermija buke ne goje? 12. A lejohet te fale namaze nafile ne pik te dites , dikush me thot shko puno por sk apune skam qka te bej e falem nafile....? 13. A me lejohet te falem mbi nje sixhade ku shkruhet emri i All-llahut /? 14. A lejohet te falen sunetet e drekes te kater rekatet se bashku? 15. A lejohet te falesh ne nje xhami qe eshte blere me kamate? 16. A lejohet te falesh ne nje xhami sufie? 17. A lejohet te falet namaz nafile para namazit te akshamit? 18. namazi i shkurtuar ne cilet raste lejohet...? 19. Nese organizoj ti fali50000 namaze (nafile) duke mos i anashkaluar farzet a bej mire ? 20. Falem por sjam rahat se ame eshte pranuar namazi , me keshillo hoxh ?
Me teper
image

15) Internet Fetva- përgjigjet hoxha Bekir Halimi

1. A lejohet te falet vitri me imam? 2. A lejohet te mirret abdes me uje te gazuar? 3. A mund ta fale namazin e sabahut dy ore para lindjes se diellit? 4. A mund ta falesh namazin si udhetare per nje muaj me rradhe? 5. A mund te falem brenda ne makine ne menyre qe te mos me shoh njeri, mirepo ne makine nuk mund te falem ashtu siç falem jasht saj? 6. A mund te falemi ne xhamite qe jane mbi varre? 7. A mund te falet namazi i jacise nje ore pas akshamit? 8. A mund te falet namazi i jacise pak para imsakut? 9.A mund ta fale namazin ne gjuhen shqipe dhe a eshte perkthimi nga arabishtja 100% i sakt? 10. A mund te formohet nje xhemate i dyte nese nuk e arrine namazin ne kohe? 11. A mund te lidhem pas dikujt qe fale sunnetet per te falur farzin? 12. A mund ti fale namazet para kohe nese nuk kam mundesi ti fale me vone? 13. A mundem me e fale namazin e vitrit tre rekat pa nderprerje? 14. A mundem me fale namaz nate nese e kam falur namazin e vitrit? 15. A mundet me u fale me bluze pa menge? 16. A therritet ezani nese nga koha e namazit ka kaluar rreth nje ore? 17. A thuhet "amin" kur ben dua imami ne namazin e vitrit? 18. Berja dua gjate namazit kur degjohen ajetet qe flasin per Xhennetin dhe Xhehennemin. 19. Çfar duhet thene kur imami thote "semi All-llahu limen hamideh" 20. Cila është koha e fundit per faljen e namazit te sabahut nese je zgjuar me vonese? 21. Cila është vlera e namazit te duhase?
Me teper
image

14) Internet Fetva- përgjigjet hoxha Bekir Halimi

1. A duhet te fale namazin nje djale 13 vjeçar? 2. A duhet te falesh me ze nese je i vetem? 3. A ka vlefte temadhe falja e namazit ne rruge ,qender tregtare ,vende publike etj ? 4. A duhet ti bashkosh thembrat e kembeve gjate sexhdes? 5. A duhet ti falim xhenazen atij personi qe vetem thot se është musliman dhe nuk e fale namazin e nuk agjeron? 6. A është bidat me be dua ne gjuhen shqipe kur je ne sexhde, A eshte e lejuar qe gjate namazit te farzit te behet dua ne gjuhen shqipe? 7. A eshte e pelqyeshme ndryshimi i vendit te faljes ne xhami? 8. A eshte e urrejtur ta fale namazin e vitrit vetem me nje rekat? 9. A është e vertete se nese ke pantallonat nen nyjen e kembes gjate faljes, namazi nuk është i vlefshem? 10. A është gabim te vonosh faljen e namazit te jacise? 11. A eshte i rregullt namazi i drekes nese e fale ate 30 minuta para se te hyje koha e ikindise? 12. A është më me vlere me e fale namazin ne xhami pa xhemate apo jasht xhamise me xhemate? 13. A eshte namazi i vitrit vaxhib? 14. A eshte pertacia per te fale namaz nate nga shenjat e keqia per muslimanin? 15. Nese je udhetare dhe don me i bashku namazet e drekes me te ikindise, por pasdite arrin ne shtepi, si falen keto namaze? 16. A falet namazi i vitrit kaza? 17. Falja e pese koheve te namazit a i fshine edhe gjunahet e medhaja?
Me teper
image

13) Internet Fetva- përgjigjet hoxha Bekir Halimi

1. Ne bote pa dashuri nuk jetohet ,por pse dashurija eshte denim ne shumicen e rasteve? Pse njerezit vuajne nga dashurija ,pse ajo sjell vujtje dhe denim kjo me intereson shume ,dhe askush nuk mundet ti jep definicijon kesaj ceshtje me ke qe te bisedosh ? 2. Si mund te gjykohet nje person qe kryen zina ne nje shtet qe nuk ka sheriat? 3. Si mund ti kaloj nje musliman ceshtjet e depresionit? 4. Hoxhe Nese nje rruge jam i bindur se ka FITNE (pra nje vajze qe jam arezisht i dashuruar) dhe ate rruge e anshkaloj dhe kaloj nga nje rrug tjetr por bej ndeshje .. a konsiderohem shehid ? (Me ka ndodh ky rast - elhamdulilah shpetova , por pastaj u mendova se mos ndoshta do ta fitoja shehidllekun) 5.A ka nonje shpjegim per nishanet qe kane njerizit ne ball - demek sexhde bjen shum ? 6. Hoxho derse po ka ne youtube, por ne youtube ka edhe sende te kqija .. a duhet bojkotohet youtube ? te mos uplodohen gjera islame aty ? 7.Ylli me tete cepa qe gjendet ne librat musliman çfare kuptimi ka? 8. A behet sexhde ne ajetet ku gjendet sexhde? 9. A behet sexhdeja e harreses nese gabon nje ajet te Kuranit gjate namazit? 10. A duhen ngritur duart kur ngrihesh nga sexhdeja per ne rekatin e trete? 11. A duhet me i lexu salavatet ne çdo teshehud? 12. A duhet ne ta kendojmi El Fatihen se bashku me imamin gjate namazit me ze, kur dime se ka hadithe qe folin dy menyrat po edhe jo ? 13. A duhet qe sunnetet e ikindise ti fale rregullisht? 14 .Duke u falur, ne rekatin e dyte me shkoj mendja se kur kam marr abdest, kam harru te marr mes-h mbi corape, e nderpreva namazin me selam duke qene ne kijam, dhe pasi qe isha ne pune nuk pata kohe ta perseris tere abdestin, morra vetem mes-h, kam lexu nje hadith, por se di ku, se njeher ibn omeri ra duke marre abdest e kane thirre, qe sa me shpejt te shkoj ne xhami, dhe ai i ka lene kembet pa lare dhe kur ka mbri ne xhami i ka lare atje, tash se di sa i vertete është ky hadithi, a duhet ta perseris ate namazin apo jo? 15. A duhet te bashkosh kembet edhe kur falesh me dike ne shtepi? 16 A duhet ti fale dy rekate namaz te xhamise nese shkoj aty gjate hutbes te se premtes?
Me teper
image

12) Internet Fetva- përgjigjet hoxha Bekir Halimi

1. Pse favorizohen figurat krishtere si Tereza Gjergji etj ? 2. Si duhet te kuptohet thenia: çdo gje duhet te behet per hir te All-llahut? 3.Si duhet te reagojne nxenesit ndaj padrejtesive qe ju behen, nga mesuesit apo drejtoret e shkollave? 4. Si duhet te sillemi me muslimanet qe nuk e pranojne keshillen por e perbuzin ate? Kur i keshillojme hoxhat e xhamive qe ta falin sa me mire namazin, ata e perbuzin keshillen tone. 5.Si duhet te veprojme nese e shohim ne enderr Pejgamberin alejhi selam 6. Si e gjykon Islami eutanazine vetvrasjen klinike? 7. Qfar mendoni per Rexhep Taip Erdoganin dhe suksesin e tij hoxhe i nderuar , disa dashakqinj e shfytzojn kete suskes te Turqise kunder dwetit te vllaznise duke thene JA PRA KSHTU DUHET PUNU E JO ME MJEKRRA por ktyre dashakqive ua mbylly gojen Davutogllu gjat vizites ne prishtin Ramazanin e kaluar bash ne Naten e Kadrit ku qendroi ne xhamine e madhe te prishtines dhe perqafoi hoxhen Shefqet Krasniqi? 8.Si është çeshtja e telenovelave qe po hutojne muslimant? 9.Si është çeshtja kur ne ndonje mexhlis nuk permendet Allahu subhanehu telala? apo nuk flitet per Islamin. 10.gjendja e muslimaneve ne trojet Shqiptare si e shihni ? dheGjergj Fishta apo Faik Konica nuk me kujtohet ka shkru se Muslimanet deri ne vitin 1980 nuk do te gzistojn ne shqiperi por ja qe nuk i ka parashiku vllaznitdhe dawetin i cili filloi se vepruari ne vitet e 90ta ? 11.Si është gjendja e muslimanit qe mundohet te ndjeke Kuranin dhe sunetin, por luan lojra fati? 12.Si është puna e muslimanit qe kerkon pozite? 13.Si është puna e njeriut qe vazhdon ne mekate dhe thote se All-llahu është i meshirueshem? 14.Si ka lindur muslimanizmi? 15.Si kuptohet "kaderi" kurqysh nuk mund ta kuptoj, dhe a esht e vertet se duaja ndryshon kaderin?
Me teper
image

11) Internet Fetva- përgjigjet hoxha Bekir Halimi

1. Nese kemi nje orë apo kompiuter qe therret ezanin a duhet ta therrasim edhe ne lutje , apo duhet vetem kur ndegjojm live nga muezini? 2.Nese na vijne te pritestantet naper shpia me propagandat etyre, çfar duhet te bejm? 3. Nga dallohet denimi me sproven? 4. Jam fillestar dhe Nga duhet te fillojme per te mesuar Islamin? 5. Nje fjale te shkurter rreth ngjarjeve ne Libi , a eshte ne rregull ashtu te masakrohet Gadafi mendoj se si ka hije muslimaneve me vepru ashtu ? 6. Hoxh i nderuar Nje shpjegim rreth termit Selefi ? 7. Përse i ndodhin keto telashe muslimaneve nKrejt boten, pse krishteret jetojn mire adon te thot kjo se Allahu ja u ka dhane kete jete te vetme le te knaqen e nderkaq en Muslimanet vuajm sepse Xheneti na pret ? 8. Perse pabesimtaret jane te bashkuar kunder muslimaneve si mund ti bindimne ato se sjemi te keq si mund te ndoh nje paqe perfundimtare me to ? 9. Pse Islami nuk e ndalon roberine? 10. Pse ka humbur dashuria mes muslimaneve dhe pse nuk jane te bashkuar? 11. Pyetje per gjendjen aktuale te ummetit , nje video ne youtube ka qen HIT te nje hoxhe ku thot meargumente fetare hadithe se pas rrenjes se diktatoreve do te kthehet Khalifati , si mendoni ju hoxho ? 12. Rreth vizitimit te varrezave , grate a e kan telejuar ? 13.Varri - ne shaka me nje shok biseduam per varrosjen , ai me tha un do te varrosem ne BUTEL (qytet te shkupit) nderkaq une thosha se do te varrosem ne fshatin ku e kam preardhjen -- pastaj ai me tha si do te qendrosh en MALE , E KODRAdo te kesh frige.. etc sa qendron kjo hoxho ? 14.koha - a do tepyetemi per xhdo detalj tekohes se kaluar ne diten e gjykimit , edhe kur pin nje got uje etj kur e qel deren etj ? 15. Si do te ngrihet shteti Islam?
Me teper
image

10) Internet Fetva- Përgjigjet hoxha Bekir Halimi

1. Jetojme ne Europe dhe marrim ndihma sociale a lejohet qe te punojme ne te njeten kohe dhe mos ta lajmerojme shtetin per kete? 2. Keshilla mbi pyetjet rreth Islamit , njeher me pat pelqy nje poltikan tetovar (Antiislamist perndryshe) i cili pat thane : Katolicizmi e ka nje te mire e ka PAPEN dhe askush smund te jep drejten me fol per katolicizmin.. nderkaq muslimant Kush te mrin thot kjo haram kjo hallal , kshtu duhet kshtu nuk duhet.. ju lutemnje sqarim ? 3.Cila është koha me e mire per te bere dua? 4. Ku e gjen njeriu sherimin nga magjia? 5. Ku është problemi qe bejm mekate dhe si te largohem prej tyre? 6. Kur e therrasim nje person ne Islam dhe ai nuk pranon, a kemi më pergjegjesi per të? 7. Kur pyetet hoxha per çeshtje te fese... a e ka obligim me u pergjigj ? 8.Perse ne Prishtine u refuzua ndertimi i nje xhamie duke qene se ka nevoje per te dhe filloi te ndertohet nje katedrale duke qene se 90% e popullsise jane musliman? 9. na shpjegoni pak qeshtjen e Nacionalzmit dhe atdhetarizmit, nuk besoj se Pejgaberi nuk e ka dasht Mekken e vet ? 10. Ndjenjat gjate sexhdes... knaqem ne sexhde (nafile) ndoshta rri 20 minuta ne sexhde .. thjesht knaqem.. duke u lut apo ndoshta gabohem e them duke u shoqeru me Allahun a gaboj per ket gje qe rri 20 minuta e ndoshta ma shum ne nafile kuptohet ? 11. Ne disa faqe ne internet flitet vetem per xhihad dhe jepen video atentatesh, a duhet me i vizitu ato 12. Ne lidhje me vlerat e davetit, sa kan sevap djelmoshat qe bejn davet ne internet dhe gjetiu tjetrkund, shkol rrug, shoqeri ? 13. Nje keshill per Ne qe jetojme ne gurbet dhe është veshtire te hame ushqim te paster mishin qe nuk eshte therur ne ligjin Islam? 14.Nese dikush eshte i semure a duhet te çohet tek mjeku edhe kundrejt deshires se tij? 15. Nese dikush te ofron diçka ne shitje a eshte e detyueshme me e pyet per origjinen se nga e ka marre?
Me teper
image

9) Internet Fetva- përgjigjet hoxha Bekir Halimi

1. A mund te udhetoje nje grua vet me nje femije 9 vjecar mashkull ? Pasi ce ne shume fetva kam ndegju se i ndalohet ne nje far menyre,porse mua me ka rene shpesh te udhetoj vetem me femijun tim ,jo me larg se Turcija ,por a prish pune ne Islam dhe un si besimtare i kam parasysh ndalesat dhe kujdesem per to gjate udhetimit apo kudo ce jemi ne jeten e perditshme ... Allahu ju shperblefte ... 2. Çfar thuhet per muslimanin qe vret nje musliman tjeter? 3. Çfar ti mesojme ne fillim nje personi qe nuk din asgje nga Islami? 4. sa është xhamia el Aksa e shejte dhe a kemi mekat ne qe nuk bejm asgje per ta qliruar? 5. Cilat jane dallimet mes sunive dhe shiiteve? 6. Cilat jane shenjat e afrimit me diten e kijametit? 7. Cilat jane shkaqet qe muslimani mos tja kthej selamin nje muslimani tjeter? 8. Cilet jane ato grupe qe nuk e perçajne ummetin? 9.Cili eshte kuptimi ne Islam i lirise se shtypit, liria personale e individit? 10. Hoxhe i nderum esht nje video ne youtube Bekir Halimi dikur dhe sot , besoj qe e keni pare dhe ju na shpjegoni ju lutem ate video ? 11. Cili eshte vendimi i sheriatit per te pamartuarin qe ben zina? 12.Deri ku shkojne obligimet tona kundrejt fqinjeve? 13. Disa keshilla per fillestaret ne praktikimin e fese 14.Disa keshilla per studentet e deges se juridikut 15. nje kshill Frika e disa muslimaneve nga rrisku
Me teper
back 1 2 3 4 5 6 next total: 52 | Treguar: 31 - 40