Hyrje | Pyetje dhe përgjigje
Pyetje & pergjigje
keni ndonje pyetje per ne? Mund te parashtroni duke plotesuar formularin qe vijon.

Pyetje dhe përgjigje

back 1 2 3 4 5 6 next total: 52 | Treguar: 11 - 20
image

Vendimi mbi këngët e lejuara?

Nëse këto enashide (këngë me motive fetare) kanë kuptim islamik dhe nënkuptoj këtu që nuk shoqërohen me asnjë instrument muzikor, def, daullë ose të ngjajshme
Me teper
image

Kryerja e nevojës në drejtim të kibles

Pyetje:  Si është çeshtja e kryerjes se nevojës në drejtim të kibles, kur është e ndaluar, a ka dallim kur ja kthejmë shpinen kibles dhe kur
Me teper
image

Veçimi i muajit Rexheb me ndonjë adhurim ose gjë të dalluar

  Pyetje: A është e vërtetë se muaji Rexheb dallohet me ndonjë adhurim të caktuar ose të veçantë? Ju lutemi të na përgjigjeni, sepse na është
Me teper
image

Vendimi fesë për veçimin e muajit Rexheb me itikaf ose heshtje

    E kanë pyetur Shejhul-Islam, Ibën Tejmiun për transmetimet që flasin për vlerën e agjërimit në tre muajt, çka thua për itikafin dhe heshtjen në këto
Me teper
image

Muaji Rexheb, a ka veçori më të mëdha se muajt tjerë?

    Shejhu i nderuar, Muhamed ibn Salih El-Uthejmin [rahimehull-llah] ka thënë: Muaji Rexheb është njëri prej katër muajve të shenjtë. kurse muajt e shenjtë janë: Dhul-Kade, Dhul-Hixhe,
Me teper
image

A ka gjumë në Xhenet

  Pyetje: A flejnë banorët e Xhenetit dhe çka domethënë ajeti Kuranor: {أَصْحَابُ الْجَنَّةِ يَوْمَئِذٍ خَيْرٌ مُّسْتَقَرّاً وَأَحْسَنُ مَقِيلاً} [سورة الفرقان: الآية 24]؟ “Atë ditë banuesit e xhennetit
Me teper
image

A lejohet fetarisht ngrënia e mishit të Iriqit?

Allahun e falënderojmë, paqja dhe bekimi qofshin mbi Muhamedin, sal-lallahu alejhi ve sel-lem. Iriqi tek dijetarët llogaritet prej kafshëve që kanë gjak që rrjedh dhe sa
Me teper
image

Mendimi i Shejh Ibën Uthejminit për zeqatin e stolive të grave

Shejh Ibën Bazi dhe shejh Ibën Uthejmin, sikur edhe shejh Albani, Allahu i mëshirfotë, na tregojnë se duhet dhënë zeqat për stolitë e arit që
Me teper
back 1 2 3 4 5 6 next total: 52 | Treguar: 11 - 20