Hyrje | Pyetje dhe përgjigje
Pyetje & pergjigje
keni ndonje pyetje per ne? Mund te parashtroni duke plotesuar formularin qe vijon.

Pyetje dhe përgjigje

1 2 3 4 5 6 next total: 52 | Treguar: 1 - 10
image

Kërkimi i vdekjes

Kërkimi i vdekjes Pyetje: Jeta ime ka qenë e mbushur gjithmonë me probleme e telashe të ndryshme, andaj kam filluar që ta urrej atë. Sa herë
Me teper
image

Të ankuarit nga shkaku i sëmundjeve

Pyetje: Jam një grua e sëmurë. Në disa raste ndodh që të qaj nga shkaku i sëmundjes. A konsiderohet qarja ime si kundërshtim i Caktimit
Me teper
image

Menstruacionet dhe agjërimi

Pyetje: Nëse menstruacionet përsëriten menjëherë pas agimit d.m.th. pas hyrjes së kohës së namazit të sabahut, a duhet ta agjërojë atë ditë? Nëse e agjëroj,
Me teper
image

Shirku dhe dënimi

Pyetje: Ç’mund të themi për ata muslimanë të cilët falen dhe agjërojnë, mirëpo në të njëjtën kohë mund të bëjnë lloje të ndryshme shirku,[1] si
Me teper
image

Mbrojtja e fëmijëve

Pyetje: Kemi parë disa njerëz që vënë një thikë tek shtrati i fëmijëve të vegjël, me qëllim që t’i mbrojnë nga xhindët. A lejohet një
Me teper
image

Larja me gjak për të shëruar sëmundjet

Pyetje: Nëna ime është e sëmurë dhe, megjithëse ka shkuar në disa spitale, nuk ka gjetur ilaç për sëmundjen e saj. Për këtë shkak, ajo
Me teper
image

Kundërshtimi i ligjeve të Allahut -subhanehu ve teala-

Pyetje:  Si është vendimi i Islamit për ata njerëz që thonë se disa dispozita të Legjislacionit Islam, si p.sh. ndryshimi midis mashkullit dhe femrës në
Me teper
image

Vajtja te falltarët

Pyetje: Përse është e ndaluar vajtja te falltarët?   Përgjigje: Falltarët, siç është transmetuar në disa hadithe të sakta, kanë lidhje me xhindet, të cilët, pasi ngjiten
Me teper
image

Çfarë duhet të bëjë ai që është falur dhe pastaj shikon se ka qenë xhunub?

Pyetje: Çfarë duhet të bëjë ai që është falur dhe pastaj shikon se ka qenë xhunub? Përgjigje: “Secili njeri që falet dhe pas namazit kupton se
Me teper
image

Dispozita e atij që gjykon me atë që nuk e ka zbritur Allahu

Pyetja: Njëri prej nxënësve të dijes thotë se fjala e Allahut ne Kuran “...e kush nuk gjykon me atë që zbriti Allahu, ata janë qafir (mohues)”
Me teper
1 2 3 4 5 6 next total: 52 | Treguar: 1 - 10