Hyrje | Hutbe

Hutbe

back 1 2 3 4 5 6 next total: 59 | Treguar: 41 - 50
image

Pse falem?!

  بسم الله الرحمن الرحيم إنَّ الحْمدَ ِللهِ نَحْمَدُهُ وَنَسْتَعِينُهُ وَنَسْتَغْفِرُهُ وَنَعُوذُ بِاللهِ مِنْ شُرُورِ أَنْفُسِنَا وَ سَيِّئَاتِ أَعْمَالِنَا مَنْ يَهْدِهِ الله ُفَلاَ مُضِلَّ لَهُ وَ مَنْ
Me teper
image

Lehtësia e Islamit

Rezymeja e hutbes: Islami është përmbyllje e ligjeve qiellore; synimi i lehtësimit; nocioni lehtësi dhe vështirësi; shenjat e lehtësimit në Kuran; manifestimi i lehtësimit te Pejgamberi, sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem; lehtësimi sipas principeve dhe besimit të fesë; manifestimi i lehtësimit në dispozitat fetare; synimi nga adhurimet; detyrohemi të jemi të butë në të gjitha sferat; manifestimi i lehtësimit në raportet ndërnjerëzore; shkaqet e fanatizmit, radikalizmit dhe ekstremizmit; kuptime të gabuara të lehtësimit....
Me teper
image

Si ta arrijmë dashurinë e Pejgamberit [sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem]

Pasiqë në derset e kaluara folëm për dashurinë ndaj Pejgamberit [sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem], domsodoshmërinë e kësja dashuria, argumentet që flasin për këtë temë, manifestimin ...
Me teper
image

Vështrim fundit të vitit

Falënderimi i takon Allahut, Atë e falënderojmë dhe prej Tij falje dhe ndihmë kërkojmë. Cilin e udhëzon Allahu s'ka kush e lajthitë dhe cilin e ...
Me teper
image

Përfundimi i vitit dhe përfundimi i ymrit

Njeriu habitet në ditët që i jeton dhe harron se një ditë do të ballafaqohet me vdekjen. Andaj me çdo përfundim të vitit ka mundësinë të përkujtimit të përfundimit të jetës. Le të analizpn dhe përkujton këto gjëra....
Me teper
image

Vlera e muajit Muharem dhe e agjërimit të ashurasë

Muaji Muahrem është muaj i madh dhe i bekuar. Është muaji i parë në kalendarin lunar dhe njëri nga muajtë e shenjtë. All-llahu [subhanehu ve teala] ...
Me teper
image

Mësimet nga hixhreti

Ky material në vete ngërthen këto tema: Para Hixhretit, Tregimi i Hixhretit dhe Mësimet nga ky tregim...
Me teper
image

Hixhreti

Kjo hutbe në vete i ngërthen sqarimet mbi: Definicionin e Hixhretit, Vlerën e Hixhretit, llojet e Hixhretit, dispozitat fetare mbi Hixhretin, etj....
Me teper
image

Kalendari i hixhretit

Hutbe nga hoxha i madh Muhamed ibën Salih El-Uthejmini, rahmet pastë, në të cilën flet në lidhje me kalendarin islamik, muajt e shenjtë, fillimi i llogaritjes së kalendarit islamik dhe ndodhia e hixhretit....
Me teper
image

Toleranca: rrënjët dhe frytet

    Nëse dëshirojmë të kemi pasqyrë të qartë rreth tolerancës duhet të hulumtojmë rrënjët e kësaj tolerance. Në fenë Islame ato janë të shumta dhe këto ...
Me teper
back 1 2 3 4 5 6 next total: 59 | Treguar: 41 - 50