Hyrje | Hutbe | Hutbet nga Shkupi

Hutbet nga Shkupi

back 1 2 3 next total: 26 | Treguar: 11 - 20
image

Teubeja në Ramazan

Teubeja është detyrë e përhershme në ymrin e njeriut, për shkak të nevojës së përhershme që ka njeriu për te në këtë jetë, sepse nuk
Me teper
image

Udhëzimi i Pejgamberit [salall-llahu alejhi ve sel-lem] në muajin Shaban

Pejgamberi [salall-llahu alejhi ve sel-lem] agjëronte  pjesën më të madhe të muajit Shabana. Këtë e themi duke u nisur nga tregimet që na i transmetojnë ...
Me teper
image

Pozita e Kur'anit në zemrat tona

Kurani është dritë dhe shpirt- Ajetet që flasin për vlerën e Kur'anit- Disa hadithe që flasin për vlerën e Kur'anit- Ithtarët e Kur'anit janë njerëzit e All-llahut- Ai që lexon Kur'an ngritet në gradat e xhennetit për aq sa ka ajete me vete- Lexuesi dhe hafizi i Kur'anit ka përparësi gjat varrimit- Zbresin melaqet, qetësia dhe mëshira për Kur'anin dhe ata që e lexojnë ate- Shumfishimi i shpërblimit për leximin e Kur'anit- Nderimi i bartësit të Kur'anit është nga madhërimi i All-llahut- Bartësi i Kur'anit (hafizi) vishet me petkun e nderit dhe i vihet kurora e nderit- Kur'ani e ngrit njeriun- Më i miri prej jush është ai që ua mëson njerëzve Kur'anin - Vlera e hafizit të Kur'anit- Vlera e atij që është i shkathtë me Kur'an dhe atij që ka vështirësi gjat leximit të tij- All-llahu e dëgjon ate që lexon këndshëm Kur'anin- Lakmia ndaj lexuesit të Kur'anit- Hifzi i Kur'anit është më mirë se të mirat e kësaj bote- Vlera e sexhdes gjat leximit të Kur'anit- All-llahut krenohet me ata që grumbullohen për të lexuar Kur'an...
Me teper
image

Gënjeshtra e prillit

Hutbe që flet në lidhje me gënjeshtrën, dispozitat fetare, llojet, dhe historikun e gënjshtrave për 1 Prill...
Me teper
image

Madhërimi i Allahut

  إنَّ الحْمدَ ِللهِ نَحْمَدُهُ وَنَسْتَعِينُهُ وَنَسْتَغْفِرُهُ وَنَعُوذُ بِاللهِ مِنْ شُرُورِ أَنْفُسِنَا وَ سَيِّئَاتِ أَعْمَالِنَا مَنْ يَهْدِهِ الله ُفَلاَ مُضِلَّ لَهُ وَ مَنْ يُضْلِل فَلاَ هَادِيَ ...
Me teper
image

Si ta arrijmë dashurinë e Pejgamberit [sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem]

Pasiqë në derset e kaluara folëm për dashurinë ndaj Pejgamberit [sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem], domsodoshmërinë e kësja dashuria, argumentet që flasin për këtë temë, manifestimin ...
Me teper
image

Vështrim fundit të vitit

Falënderimi i takon Allahut, Atë e falënderojmë dhe prej Tij falje dhe ndihmë kërkojmë. Cilin e udhëzon Allahu s'ka kush e lajthitë dhe cilin e ...
Me teper
image

Përfundimi i vitit dhe përfundimi i ymrit

Njeriu habitet në ditët që i jeton dhe harron se një ditë do të ballafaqohet me vdekjen. Andaj me çdo përfundim të vitit ka mundësinë të përkujtimit të përfundimit të jetës. Le të analizpn dhe përkujton këto gjëra....
Me teper
image

Vlera e muajit Muharem dhe e agjërimit të ashurasë

Muaji Muahrem është muaj i madh dhe i bekuar. Është muaji i parë në kalendarin lunar dhe njëri nga muajtë e shenjtë. All-llahu [subhanehu ve teala] ...
Me teper
image

Mësimet nga hixhreti

Ky material në vete ngërthen këto tema: Para Hixhretit, Tregimi i Hixhretit dhe Mësimet nga ky tregim...
Me teper
back 1 2 3 next total: 26 | Treguar: 11 - 20