Hyrje | Artikuj

Artikuj

back 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last total: 353 | Treguar: 41 - 50
image

Vlera e salavatit mbi Pejgamberin, sal-lallahu alejhi ve sel-lem

Imam Ibën Kajimi, rahimehullah, i ka përmendur 39 përfitime nga dërgimi i salavateve mbi Pejgamberin, sal-lallahu alejhi ve sel-lem në librin e tij "Xhelaul-Efham fi
Me teper
image

Lutja e sinqertë e vëllait për vëllanë

Allahu Ekber! Duke lexuar në rrjetet sociale e gjeta këtë koment të këtij ajeti Kuranor edhe u emocionova shumë. Një sqarim shumë i këndshëm nga ky ...
Me teper
image

SHUAJB ARNAUTI - Hulumtues i njohur i librave të kulturës Islame

SHUAJB ARNAUTI - Hulumtues i njohur i librave të kulturës Islame Shuajb Arnauti lindi në Damask të Sirisë në vitin 1928 nga një familje e pastër ...
Me teper
image

Shtyllat e sjelljes së mirë

  Imam ibën Kajimi, rahimehullah, ka thënë: Sjellja e mirë ndërtohet mbi katër shtylla, pa të cilat nuk mund të arrihet: durimi, ndershmëria, trimëria dhe drejtësia.   Ndershmëria e ...
Me teper
image

Tevekuli dhe furnizimi (rizku)

Na tregon Omeri, radijallahu anhu, duke thënë: kam dëgjuar Pejgamberin, sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem, duke thënë: (( لَوْ أَنَّكُمْ تَتَوَكَّلُونَ عَلَى اللهِ حَقَّ تَوَكُّلِهِ لَرَزَقَكُمْ كَمَا ...
Me teper
image

Një sqarim rreth sinqeritetit

Në një bisedë të lirë me një mik u hap tema e sinqeritetit dhe bashkëbiseduesi e shpalosi brengën që ka për problemin e sinqeritetit në ...
Me teper
image

Kur mëkati të çon në Xhenet

Kur Allahu ia do të mirën robit të Tij ia hap derën e pendimit, keqardhjes, thyerjes, përuljes, nevojës për Te, kërkimit të ndihmës, drejtimit të ...
Me teper
image

Dëshiron të bëhesh VIP person?

  Llogaria ditore: A i ke falë të gjitha farzet? A i ke falë në xhami? A i ke falë nafilet? A ke lexuar një pjesë të caktuar të ...
Me teper
image

Dëshirat e të vdekurve

PËRKUJTIM A i dini se cilat janë dëshirat e njerëzve të vdekur që i përmend Kurani? Ja, lexoni dhe kuptoni, e mësimin e duhur merreni: Ah! Sikur të ...
Me teper
image

Allahu i do ata që pastrohen

"Allahu i do ata që pastrohen". (El-Bekare: 222) Kur të pastrosh rrobat nga papastërtia duhet të ndjesh se Allahu të do, sepse Allahu i do ata ...
Me teper
back 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last total: 353 | Treguar: 41 - 50