Hyrje | Artikuj

Artikuj

back 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last total: 353 | Treguar: 21 - 30
image

Sqarim për domethënien e fjalës Tagut

Tagut: secili i adhuruar, i pasuar ose i respektuar, i cili e kalon kufirin e tij. Imam Ibën Kajimi Qëllimi është njeriu i keq që adhurohet,
Me teper
image

Brenga ushtria më e fuqishme e Allahut

  E takoi Ibrahim ibën Ed'hemi një njeri të brengosur dhe i tha: të pyes tre pyetje dhe mu përgjigj në to. 1- A ndodh në këtë ...
Me teper
image

Peshorja precize e Islamit

  (sqarim nga Ibën Tejmiu) Shejhul-Islam, Ibën Tejmiu, rahimehullah, flet për barazpeshën dhe ekuacionin kur detyrohemi të marrim vendim apo lëshojmë vendim, e thotë: Disa herë mund të ...
Me teper
image

A je ti shtyllë?!

Një familje mund të ketë shumë fëmijë, por vetëm njëri prej tyre është ai në të cilin zakonisht mbështeten më së shumti prindërit. Për njërin ...
Me teper
image

Malli i dijetarëve të hadithit për Medinen

  imam, Hafidh Jahja ibën Meini, rahimehullah, (v.233 h.) ka thënë: Udhëtimi për në Medine është më e dashur për mua se 200 tavafe (vullnetare). këtë e transmeton ...
Me teper
image

Ebul-Vefa, Ibën Akili si e përshkruan kohën e tij

Ebul-Vefa, Ibën Akili, (v.513 h) rahimehullah, thoshte:  Prej gjërave më të çuditshme që kam parë dhe që kam kritikuar nga gjendje e njerëzve është: vajtimi i ...
Me teper
image

Imam Ibën Haxheri dhe Sahihu i Imam Buhariut

  Imam Ibën Haxheri i kaloi më shumë se 25 vjet duke punuar në sahihun e Imam Buhariut. Filloi me shkrimin e librit "Taglikut-Ta'lik", ku solli senedin, ...
Me teper
image

Sa ua dimë vlerën dhuntive që na i ka dhënë Allahu?!

  Mark Twain një mbrëmje i shkruan një fjali shumë me ndikim Helen Keller e cila ishte një vajzë shurdhë memece dhe e verbër, mirpo me ...
Me teper
image

Rregulla si të sillemi me vështirësitë

  Rregulli i parë: Nuk je i vetëm. Rregulli i dytë: Çdo gjë Allahu e ka caktuar për Urtësi Rregulli i tretë: Vetëm Allahu është Ai që ta ...
Me teper
image

A të ka vdekur prindi?

Një mik i imi më tha: a të ka vdekur prindi? Vallë, i ke patë këto ndjenja më herët..? Nëse nuk ke patë ndjenja të këtilla më ...
Me teper
back 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last total: 353 | Treguar: 21 - 30