Hyrje | Artikuj

Artikuj

first back 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 next last total: 353 | Treguar: 101 - 110
image

DITA E PARË

1 Ramazan Ajet Kuranor Allahu i Madhërishëm thotë: “O besimtarë! Ju është urdhëruar agjërimi, ashtu si u ishte urdhëruar atyre para jush, që të mund të ruheni nga
Me teper
image

Selefi (të parët tanë të mirë), me sinqeritetin dhe drejtësinë e tyre -PJESA E PARË-

Bekër Ibn Maiz r.h.[1] ka thënë: “Nuk është parë Rebiu në xhaminë e tij duke falur namaz nafile (vullnetare) për­veç se njëherë në jetën e ...
Me teper
image

HADITHI I NJËMBËDHJETË

Nga Muadh ibn Xhebeli -radijAllahu anhu- transmetohet se ka thënë: ‘O i Dërguar i Allahut -salAllahu alejhi ue selem-, më trego një punë që më ...
Me teper
image

SI NDIKON VONESA PËR NAMAZ NË JETËN TËNDE DHE ÇFARË TË BËJMË?!

SI NDIKON VONESA PËR NAMAZ NË JETËN TËNDE DHE ÇFARË TË BËJMË?!  “Allahu Ekber… Allahu Ekber…” E dëgjoj ezanin nga dritarja e zyrës sime dhe e shoh ...
Me teper
image

RREGULLAT E MIKPRITJES

a) Rregullat e thirrjes në gosti 1. Muslimani duhet të thërrasë në musafirllëk të devotshmit e jo të prishurit e të pandershmit, sipas hadithit “Mos shoqëro ...
Me teper
image

ABDULKADËR ARNAUTI - Kolos i kulturës dhe dijeve Islame

Bir i trojeve shqiptare në Kosovë, emri i tij i vërtetë është, Kadri Abd El-Kadir Ibn Sokol El-Arnauti. Lini në Vrellë të Istogut në vitin ...
Me teper
image

MË MËSUAN LIBRAT

1- Leximi na thotë këtu janë ndalë ata që kanë qenë para nesh, këtu ka arritur bota rreth nesh, e këtu duhet të fillojmë që ...
Me teper
image

ÇELËSAT E SË MIRËS DHE TË SË KEQES

Çelësat e së mirës janë: – çelësi i xhenetit: teuhidi (njëshmëria e Allahut). – çelësi i dashamirësisë: besnikëria. – çelësi i diturisë: pyetja. – çelësi i ...
Me teper
image

RREGULLAT E NGRËNIES DHE TË PIRJES

a) Rregullat të cilave duhet t’u përmbahet muslimani para ngrënies 1. Të mundohet që ushqimin dhe pijen e tij t’i fitojë me nder, e jo me ...
Me teper
image

Leximi i Kuranit & Dobitë e Tij - Tregim

Një amerikan i moshuar musliman, jetonte në një fermë në lindje të maleve Kentucky së bashku me nipin e tij. Çdo mëngjes gjyshi zgjohej herët në ...
Me teper
first back 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 next last total: 353 | Treguar: 101 - 110