Hyrje | Artikuj | Veprat e mira sekrete

Veprat e mira sekrete

Madhesia e germave: Decrease font Enlarge font
image

Dikush mund të sheh si kriminel

E dikush si njeri të devotshëm

Tjetri të sheh kështu e tjetri ashtu

Por e vërteta është se ti më së miri e njeh veten

Sekreti të cilin nuk e di askush tjetër është sekreti i raportit tënd me Allahun

Mos u mashtro me ata që të lavdërojnë e as me ata që të shajnë

Sepse e vërteta thotë: Njeriu më së miri e njeh veten!

بل الإنسان على نفسه بصيرة

Është shumë rezik njeriu të jetoj mes adhurimit dhe mëkatit, seps enuk e di se në cilën gjendje i vjen fundi, vdekja!

Bëri veprat e mira me sinqeritet jo që të shpëtosh prej tyre!

Kujdesu për nafilet për t'iu afruar Allahut, e jo për të nder të dikujt!

Ti ke nevojë të madhe për ato adhurime, kurse Allahu është i panevojshëm për adhurimin tënd!

Mos ki brengë dashurinë e njerëzve, sepse zemrat e njerëzve ndryshojnë; mund të dojë sot, e të urrejë nesër, por ki brengë si të dojë Zoti i njerëzve, sepse nëse Ai të do, i bën edhe zemrat e njerëzve të duan!

Harami mbetet haram edhe nëse të gjithë e veprojnë!

Mos lësho pe nga parimet tuaja, hiqu njerëzve, sepse do të llogaritesh vetëm!

Andaj qëndro në rrufë ashtu si je urdhëruar e jo ashtu si dëshiron.

Fshehi disa vepra të mira, të cilat nuk i di askush tjetër veç Allahut, sepse ashtu sikurse mëkatet në vetmi të shkatërrojnë ashtu edhe veprat e mira sekrete të shpëtojnë!

"Allahu është i kënaqur me besimtarët të cilët të dhanë besën nën hijen e pemës"

لقد رضي الله عن المؤمنين إذ يبايعونك تحت الشجرة

Mos u mashtro me vende luksoze, sepse konferenca historike më e madhe është mbajtë nën hijen e një peme!

O Allah! Ty ti kam lënë në Dorë çështjet e mia!

Një dijetar thoshte: kur kërkoj prej Allahut ndonjë nevojë dhe ma jep, gëzohem një herë, e nëse nuk ma jep, gëzohem dhjetë herë. Sepse e para është zgjedhja ime, kurse e dyta është zgjedhja e Allahut, Atij që e di të fshehtën!

Sa e bukur është besimi i paluhatur në Zotin e njerëzve!

 Allahu e di, e ne nuk e dimë!

Është përgjigja e plotë dhe më e mirë e dilemës: pse kjo më ndodh mua, sepse Allahu e di e ne nuk e dimë!

Dalja e disa njerëzve nga jeta jonë apo hyrja në te është mëshirë nga Zoti yt, mëshirë të cilën nuk mund ta perceptojmë përpos se me kalimin e kohës.

Vitet bëjnë shumë ndryshime, i ndryshojnë vijat e maleve, e si të mos ndryshojnë personalitetin e njerëzve?!

Po të dinim se si zhytemi në shpërblime pas sprovave nuk do të shpresonim largimin e këtyre sprovave shpejtë!

Allahu nuk ka marrë asgjë prej nesh përveç se të na jep edhe më shumë!

Andaj duhet ta presim kaderin duke thënë: elhamdulilah!

Selefi e porosisnin njëri tjetrin me tre porosi, të cilat nëse peshohen me ari, do të ishte pak:

1- Përmirëso gjendjen tënde me Allahun, të përmirësohet gjendja jote me njerëzit!

2- kush e përmirëson anën e brendshme të tij, Allahu ia përmirëson anën e jashtme të tij!

3- Kush preokupohet me ahiretin e vet, i mjafton Allahu për dynja e ahiret!

Humbja më e rëndë, lloji më i rëndë i humbjes është që Xheneti, i cili është i gjerë sa qiejtë dhe toka, të mos ketë vend për ty!

Shfrytëzo jetën! Jeta është nozulli më i mirë i yti për te Allahu!

Allahu më faltë mua dhe ty!

Lavdi dhe bekimi i Allahut qofshin mbi Muhammedin, sal-lallahu alejhi ve sel-lem!

Përktheu: Bekir Halimi

Subscribe to comments feed Komente (0 publikuar):

total: | Treguar:

Publikoni komentin tuaj comment

Ju lutem shënoni kodin që shikoni në imazh:

  • email Email shokëve
  • print Printo
  • Plain text Vetem tekst
Tjera nga Artikuj
Previous
image
Ekuacionet edukative
Fëmijët i kemi amanet në supet tona, edukimi i tyre është përgjegjësia jonë, ne do japim llogari për mos/kujdesin tonë ndaj tyre, duhet ti këshillojmë ...
image
Për dhjetë vendime do të bëhesh pishman pas dhjetë viteve
1- Shoqërimi me njerëz negativ. 2- Veshja e maskës për ti kënaqur të tjerët 3- Prolongimi dhe vonimi i gjërave, sikurse nuk të pakësohet kontoja me kalimin ...
image
Veprat e mira sekrete
Dikush mund të sheh si kriminel E dikush si njeri të devotshëm Tjetri të sheh kështu e tjetri ashtu Por e vërteta është se ti më së miri ...
image
Nuk shikohet numri i nxënësve
Metoda e muslimanëve të hershëm (es-Selefus-Salih) në përhapjen e diturisë Imam Euzaiu, rahimehullah, thotë: Vdiq Ata ibën Ebi Rebah, ditën që vdiq, ishte njeriu më i dashur ...
image
Shtatë rregullat e #lumturisë:
  1- Mos e urre askënd, pa marrë parasysh sa ka gabuar ndaj teje. 2- Mos u streso asnjëherë dhe lutu sa më shumë. 3- Jeto modest dhe ...
image
Kush e krijoi Zotin?!
  Na rrëfen Ebu Davudi HUrejre, radijallahu anhu,se Pejgamberi, sal-lallahu alejhi ve sel-lem, ka thënë: I vjen shejtani dikujt prej jush e i thotë: kush e ka ...
image
Allahu të mëshiroftë shejh Alban!
  Nga fikhu i hoxhës ishte edhe kjo ndodhi që kishte ndodhë me hoxhën dhe përgjigjen që ua kishte dhënë. Një grua e thërret në telefon hoxhën, ...
image
Intelegjenca emocionale
  Intelegjenca emocionale është fuqia për të kontrolluar reagimet. Veprimi i shëndoshë në raste të caktuara. Kjo terminologji ka filluar të përdoret nga psikologët në njëzet ...
image
A je ti i privuar?!
  A dëshiron të dish se cili është i privuar?! I privuar është ai: 1- I cili e di se koha e Duhas-ë është 6 orë dhe ai ...
image
Besimtarët janë si një trup
    Pejgamberi, sal-lallahu alejhi ve sel-lem, thotë I sheh besimtarët në mëshirimin, dashurinë dhe solidaritetin sikur një trup, nëse ankohet një gjymtyrë, i tërë trupi rënkon nga ...
image
Lidhja e besimtarëve mes vete sikur tullat e ndërtesës
    Pejgamberi,sal-lallahualejhi vesel-lem, thotë: "Besimtari për besimtarin është sikur ndërtesa, njëra tullë shtërngon tjetrën". Pastaj i gërshetoi gishtat. #Buhariu  #hadithe     Në këtë hadith Pejgamberi, sal-lallahu alejhi ve sel-em, i ...
image
Respektimi i dijetarëve, të mëdhenjëve dhe njerëzve me vlera
  Na rrëfen Ebu Mesudi, Ukbe ibën Amër el-Bedriu el-Ensariu, radijallahu anhu, i cili thotë: Pejgamberi sal-lallahu alejhi ve sel-lem, ,a i fshinte supet në namaz ...
image
Pse banorët e Medinës e duan shumë Medinën?!
  Një hoxhë e pyetën pse aq shumë janë të lidhur banorët e Medinës për Medinen dhe se nuk e krahasojnë me asnjë vend tjetër? U përgjigj ...
image
Vajza ose tigri
Prej rrëfimeve që kanë shkaktuar debat të madh në histori, sidomos mes meshkujve dhe femrave, është rrëfimi me titull: "Vajza apo tigri", të autorit amerikan ...
image
Sjellja e mirë
  Sa'b ibën Xhuthameh, radijallahu anhu, thotë: i dhurova Pejgamberit, sal-lallahu alejhi ve sel-lem, një gomar të egër, kurse ai ma ktheu. Kur pa ndryshimin në ...
Next