Hyrje | Artikuj | A je ti i privuar?!

A je ti i privuar?!

Madhesia e germave: Decrease font Enlarge font
image

 

A dëshiron të dish se cili është i privuar?!

I privuar është ai:

1- I cili e di se koha e Duhas-ë është 6 orë dhe ai nuk gjenë kohë që ti falë dy rekate namaz, i cili namaz nuk i merr më shumë se 5 min, kurse kjo vepër llogaritet sadaka për 360 nyje që u kemi në trupin tonë!

2- I cili e di se nata ka përafërisht 11 orë dhe ai nuk mund të alë një rekat namaz të vitrit, i cili namaz nuk i merr më shumë se 3 min kohë!

3- I cili e di se dita i ka 24 orë dhe nuk arrinë që brenda kësaj kohe të lexojë një xhuz nga Kurani, vepër e cila nuk merr më shumë se 15 min kohë!

4- I cili e di se gjuha e tij nuk lodhet duke folur biseda të llojllojshme, por se shumë pak e përmend Allahun me këtë gjuhë gjatë ditës!

5- I cili e di se kush i fal për Allahun 12 rekate gjatë ditës namaz vullnetar, Allahu i ndërton një shtëpi në Xhennet, e pastaj kalon java, e muaji, ndoshta edhe vitit, e ai nuk i ndërton vetes asnjë shtëpi në xhenet!

6- I cili e di se sadakaja (lëmosha) e fshehur e fik hidhërimin e Zotit, e pastaj nuk jep sadaka asnjë grosh!

7- I cili e di se morali i mirë e jep njeriut pozita të larta te Allahu, e pastaj nuk përpiqet aspak për të përmirësuar moralin e tij që të fiton kënaqësinë e Allahut!

8- I cili e di se njeriu ringjallet me atë që e do dhe pastaj ai nuk i do burrat e devotshëm që të ringjallet me ta!

Kështu na kalon jeta, ne vazhdojmë në shpërfillje dhe neglizhim të veprave të mira, e ngelemi të privuar nga këto mirësi të mëdha të Allahut, Bujar.

O Allah! Mos na bë nga të privuarit, na ndihmo që të përmendim, të falënderojmë dhe të adhurojmë mirë! Amin!

Përshtati: Bekir Halimi

Subscribe to comments feed Komente (0 publikuar):

total: | Treguar:

Publikoni komentin tuaj comment

Ju lutem shënoni kodin që shikoni në imazh:

  • email Email shokëve
  • print Printo
  • Plain text Vetem tekst
Tjera nga Artikuj
Previous
image
Ekuacionet edukative
Fëmijët i kemi amanet në supet tona, edukimi i tyre është përgjegjësia jonë, ne do japim llogari për mos/kujdesin tonë ndaj tyre, duhet ti këshillojmë ...
image
Për dhjetë vendime do të bëhesh pishman pas dhjetë viteve
1- Shoqërimi me njerëz negativ. 2- Veshja e maskës për ti kënaqur të tjerët 3- Prolongimi dhe vonimi i gjërave, sikurse nuk të pakësohet kontoja me kalimin ...
image
Veprat e mira sekrete
Dikush mund të sheh si kriminel E dikush si njeri të devotshëm Tjetri të sheh kështu e tjetri ashtu Por e vërteta është se ti më së miri ...
image
Nuk shikohet numri i nxënësve
Metoda e muslimanëve të hershëm (es-Selefus-Salih) në përhapjen e diturisë Imam Euzaiu, rahimehullah, thotë: Vdiq Ata ibën Ebi Rebah, ditën që vdiq, ishte njeriu më i dashur ...
image
Shtatë rregullat e #lumturisë:
  1- Mos e urre askënd, pa marrë parasysh sa ka gabuar ndaj teje. 2- Mos u streso asnjëherë dhe lutu sa më shumë. 3- Jeto modest dhe ...
image
Kush e krijoi Zotin?!
  Na rrëfen Ebu Davudi HUrejre, radijallahu anhu,se Pejgamberi, sal-lallahu alejhi ve sel-lem, ka thënë: I vjen shejtani dikujt prej jush e i thotë: kush e ka ...
image
Allahu të mëshiroftë shejh Alban!
  Nga fikhu i hoxhës ishte edhe kjo ndodhi që kishte ndodhë me hoxhën dhe përgjigjen që ua kishte dhënë. Një grua e thërret në telefon hoxhën, ...
image
Intelegjenca emocionale
  Intelegjenca emocionale është fuqia për të kontrolluar reagimet. Veprimi i shëndoshë në raste të caktuara. Kjo terminologji ka filluar të përdoret nga psikologët në njëzet ...
image
A je ti i privuar?!
  A dëshiron të dish se cili është i privuar?! I privuar është ai: 1- I cili e di se koha e Duhas-ë është 6 orë dhe ai ...
image
Besimtarët janë si një trup
    Pejgamberi, sal-lallahu alejhi ve sel-lem, thotë I sheh besimtarët në mëshirimin, dashurinë dhe solidaritetin sikur një trup, nëse ankohet një gjymtyrë, i tërë trupi rënkon nga ...
image
Lidhja e besimtarëve mes vete sikur tullat e ndërtesës
    Pejgamberi,sal-lallahualejhi vesel-lem, thotë: "Besimtari për besimtarin është sikur ndërtesa, njëra tullë shtërngon tjetrën". Pastaj i gërshetoi gishtat. #Buhariu  #hadithe     Në këtë hadith Pejgamberi, sal-lallahu alejhi ve sel-em, i ...
image
Respektimi i dijetarëve, të mëdhenjëve dhe njerëzve me vlera
  Na rrëfen Ebu Mesudi, Ukbe ibën Amër el-Bedriu el-Ensariu, radijallahu anhu, i cili thotë: Pejgamberi sal-lallahu alejhi ve sel-lem, ,a i fshinte supet në namaz ...
image
Pse banorët e Medinës e duan shumë Medinën?!
  Një hoxhë e pyetën pse aq shumë janë të lidhur banorët e Medinës për Medinen dhe se nuk e krahasojnë me asnjë vend tjetër? U përgjigj ...
image
Vajza ose tigri
Prej rrëfimeve që kanë shkaktuar debat të madh në histori, sidomos mes meshkujve dhe femrave, është rrëfimi me titull: "Vajza apo tigri", të autorit amerikan ...
image
Sjellja e mirë
  Sa'b ibën Xhuthameh, radijallahu anhu, thotë: i dhurova Pejgamberit, sal-lallahu alejhi ve sel-lem, një gomar të egër, kurse ai ma ktheu. Kur pa ndryshimin në ...
Next