Hyrje | Aktuale | Lajme nga bota | Lista e imamëve të Dy Haremeve për vitin 1433 – 2012

Lista e imamëve të Dy Haremeve për vitin 1433 – 2012

Madhesia e germave: Decrease font Enlarge font
image

Kryesia e përgjithshme për udhëheqjen e çështjeve të Dy Haremeve konfirmoi listën e imamëve të Xhamisë së Pejgamberit dhe Qabes.

Në xhaminë e Pejgamberit, sal-lallahu alejhi ve sel-lem, imam për namazin e teravisë dhe namazin e natës do të jenë Shejh Salah Budejri, Shejh Husejn Alu Shejhi, Shejh Abdul-Muhsin Kasim dhe Shejh Halid Ali El-Gamidi.

Kurse në Qabe do të jenë imamë në netët tek të Ramazanit, në namazin e teravisë, në pesë teshehudët e para Shejh Abdullah ibën Avad El-Xhuheni, kurse në pesë teshehudet e fundit dhe vitrin Shejh Abdurahman ibën Abdul-Aziz Sudejsi.

Kurse në netët çift të Ramazanit Shejh Suud ibën Ibrahim Shurejmi do ti falë myslimanët në pesë teshehudët e para, kurse Mahir ibën Hamed Muajkili në pesë të fundit dhe vitrin.

Në dhjetë netët e fundit të muajit të bekuar të Ramazanit namazin e teravisë do ta falin Shejh Abdullah ibën Avad El-Xhuheni dhe Shejh Mahir Muajkili, kurse namazin e tehexhudit (natës) Shejh Suud Shurejmi në tre teshehudët e para dhe Shejh Abdurahman Sudejsi në dy të fundit dhe vitrin.

Kurse namazin e xhumasë gjatë muajit të bekuar të Ramazanit do ta falin këta imam me këtë rënditje: xhumanë e parë Shejh Salih ibën Muhamed Alu Talib, xhumanë e dytë Shejh Usame ibën Abdullah El-Hajat, xhumanë e tretë Shejh Suud ibën Ibrahim Shurejmi, xhumanë e katërt Shejh Salih ibën Abdullah ibën Humejd dhe në xhumanë e pestë Shejh Abdurahman ibën Abdul-Aziz Sudejsi.

Natën e përfundimit të hatmes do ti fal Shejh Abdurahman ibën Abdul-Aziz Sudejsi, kurse në namaz të Bajramit do ti fal myslimanët Shejh Salih ibën Abdullah ibën Humejd.

 

Përktheu: B.H.

Subscribe to comments feed Komente (0 publikuar):

total: | Treguar:

Publikoni komentin tuaj comment

Ju lutem shënoni kodin që shikoni në imazh:

  • email Email shokëve
  • print Printo
  • Plain text Vetem tekst
Tjera nga Lajme nga bota
Previous
image
Deklaratë e organizatave shkencore mbi konferencën e fitnes në Çeçeni
Deklaratë e organizatave shkencore mbi konferencën e fitnes në Çeçeni Falënderimi i takon Allahut, Zotit të botëve, paqja, mëshira, bekimi i Allahut qoftë mbi Pejgamberin -salAllahu ...
image
Unioni i Dijetarëve muslimanë bën thirrje për unitet
Unioni Botërorë i Dijetarëve Muslimanë ka bërë thirrje që tema e Samitit të 13-të të Organizatës së Bashkëpunimit Islamik, ”Drejtësi, Paqe, Bashkim dhe Unitet” të ...
image
U nda nga kjo jetë lexuesi i njohur i Kuranit, Muhamed Ejjub
Para pak çastesh, morëm lajmin për vdekjen e lexuesit të njohur të Kuranit, Muhamed Ejjub, i cili u nda nga kjo jetë sot (e shtunë) ...
image
Erdogan: Botës Islame duhet ti japim shpresë për të ardhmen
Në fjalën që mbajti në darkën e shtruar për liderët e vendeve islame Presidenti Erdogan tha se synimi i tyre gjatë presidencës së radhës do ...
Njeriu i paralizuar tweet se nuk ka vizitor, nuk e priste çfarë do ti ndodhe më pastaj
Ibrahimi nga Saudia, ishte paralizuar pas një aksidenti me makinë dhe ai postoi në rrjetin e tij social Twitter : “ Emri im është Ibrahim ...
image
Lista e imamëve të Dy Haremeve për vitin 1433 – 2012
Kryesia e përgjithshme për udhëheqjen e çështjeve të Dy Haremeve konfirmoi listën e imamëve të Xhamisë së Pejgamberit dhe Qabes. Në xhaminë e Pejgamberit, sal-lallahu alejhi ...
Next