Hyrje | Aktuale | Mirësia do vazhdon të jetë në këtë Ymet deri në Kijamet

Mirësia do vazhdon të jetë në këtë Ymet deri në Kijamet

Madhesia e germave: Decrease font Enlarge font
image

 

Pejgamberi, ﷺ, thotë:

"لا تزال طائفة من أمتي ظاهرين على الحق لا يضرهم من خذلهم حتى يأتي أمر الله وهم كذلك".

"Do vazhdojë një grup nga Ymeti im triumfues me të vërtetën, atyre nuk u bën dëm ai që i tradhton, e ata do të mbeten në këtë gjendje derisa të vijë Kijametit". Buhariu, nr. 7311 dhe Muslimi, nr. 156

Allahu, Fuqiplotë, thotë:

{وَاصْبِرُوا إِنَّ اللَّهَ مَعَ الصَّابِرِين}

"Duro, sepse Allahu është me durimtarët".  El-enfal: 46

Po që se s'do kishte gjë tjetër në këtë durim përveç shoqërimit të Allahut do mjaftonte të ishte gjëra madhështore.

Të gjithë ne shohim fenomene negative rreth e përqark mirëpo na ngushëllon fakti se mirësia do mbetet deri në Kijamet.

Andaj porosi për të gjithë besimtarët që të durojnë, ti nxisin tjerët në durim dhe të mbeten vazhdimisht në aktivitet në shërbim të mirës.

Allahu i Madhërishëm thotë:

{ يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اصْبِرُوا وَصَابِرُوا وَرَابِطُوا وَاتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ}

"O ju besimtarë, duroni, nxisni tjerët në durim, jini të mobilizuar dhe keni frikë Allahun, që të shpëtoni". Ali Imran: 200

E keqja e cila përhapet dhe gabimet që bëhen anë e mbanë botës nuk i bën dobi të mirit nëse i miri është në projekte të cilat e shërbejnë islamin dhe të mirën.

Muslimani xheloz dhe refuzimi i të keqes nga ana e tij është duke kryer një detyrë dhe se për gjithë ato dhimbje dhe ngushtica do ti shpërblehen nga Allahu me shpërblimi të mëdha.

Besimtari mes tjerave e ka edhe një mundësi, të cilën nuk e kanë tjerët, e ajo është lutja.

Pejgamberi, ﷺ, thotë:

" إن من عباد الله من لو أقسم على الله لأبره " أخرجه البخاري. 

"Ka robër të Allahut që nëse i betohen Allahut, Allahu ta zbaton betimin e tij". (Buhariu, nr.2703).

Lutja është armë e fuqishme, andaj duhet ta shfryëtzojmë duke u lutur për përmirësim të gjendjes dhe udhëzim të popullit tonë.

Ju luteni këtu, e Allahu e jep suksesin diku tjetër.

Ju luteni këtu, e Allahu e shkatërron të keqen diku tjetër.

Ju mërziteni këtu, e Alalhu ju gëzon diku tjetër.

Qëndroni e mos u dorëzoni, Allahu ju forcoftë në rrugën e drejtë!

Lutne Allahun vazhdimisht që t'ju stabilizojë këmbët në këtë fe deri në vdekje!

Bekir Halimi

Subscribe to comments feed Komente (0 publikuar):

total: | Treguar:

Publikoni komentin tuaj comment

Ju lutem shënoni kodin që shikoni në imazh:

  • email Email shokëve
  • print Printo
  • Plain text Vetem tekst
Tjera nga Aktuale
Previous
image
A është feja opium për besimtarët apo instrument i politikanëve për të opiumizuar popullin?
Kur ishim të ri dhe e lexonim këtë parrull të Marksit irritoheshim dhe demantonim kategorikisht, madje edhe lexonim dhe sillnim fakte për ta kundërshtuar këtë ...
image
Mirësia do vazhdon të jetë në këtë Ymet deri në Kijamet
  Pejgamberi, ﷺ, thotë: "لا تزال طائفة من أمتي ظاهرين على الحق لا يضرهم من خذلهم حتى يأتي أمر الله وهم كذلك". "Do vazhdojë një grup nga Ymeti ...
image
Diskriminimi ndaj tjerëve
Mjekja egjiptiane Merva Sherbini u vra në korridorin e një gjykate të Gjermanisë nga dora e një ekstremisti gjerman për shkak se mbante mbulesë islame, ...
image
Ju sjellim librin “Dashuria dhe afërsia mes Familjes Fisnike dhe sahabëve”
Më poshtë ju paraqesim hyrjen dhe vegzën e një prej librave më të mirë që ofron qartësimet kuptimplota për lidhjen e ngrohtë mes Familjes Fisnike ...
image
Marrëveshje nderi dhe morali për median sociale
1- Mos përhap lajme, raste, projekte dhe reklama shkollash, të paverifikuara prej teje personalisht, sepse shumë herë ka ndodhur që janë keqpërdorur këto lajmërime dhe ...
image
Cicërime emocionale në lidhje me sëmundjen dhe shëndetin
Cicërime emocionale në lidhje me sëmundjen dhe shëndetin   Disa cicërima emocionale të shkruara nga ish ministri i arsimit në Mbretërinë e Arabisë Saudite, dr. Muhamed Er-Reshid, ...
image
Gruaja sikur portieri
  Në botën e futbollit, që tani më është bërë një gjuhë e përbashkët e shumicës së popujve të botës, kemi portierin dhe ekipin e lojtarëve. ...
image
Lajm interesant!
Në garat botërore të Kur'anit të cilat u mbajtën në Kuvajt para disa dite, në kategorinë "memorizimi i Kur'anit dhe leximi tij me texhvid, sipas ...
image
Merr mësim
  Kope e ujqve: udhëheqësi qëndron mbrapa ujqve që të mos ngelet mbrapa asnjë ujk, ujqit e dobët qëndrojnë përpara, kurse mbrapa ata të fuqishmit që ...
image
Besimtari nuk kafshohet nga e njëjta vrimë dy herë
Na rrëfen Ebu Hurejre, radijallahu anhu, se Pejgamberi, sal-lallahu alejhi ve sel-lem, ka thënë: "Besimtari nuk kafshohet dy herë nga një vrimë". Buhariu dhe Muslimi Ky hadith ...
image
Nga çka frikësohesh? – Hoxhë Bekir Halimi
Kjo është ligjëratë që u mbajtë më 7/10/2016 në Shkup nga Hoxha Bekir Halimi, me qëllim motivimi për besimtarët nga frikërat që mund të pushtojnë njeriun e që ta lënë në gjendje që e bënë të vuaj dhe mos të jetojë jetë të dinjiteshme....
image
Të jetosh në kohë të gurbetit
Kur janë një miliardë mysliman është vështir me qenë mysliman?! Paramendo me qenë vetëm pesë veta mysliman sa vështirë është?! Paramendo me qenë unë edhe ti aty ...
Next