Hyrje | Aktuale | Lajm interesant!

Lajm interesant!

Madhesia e germave: Decrease font Enlarge font
image

Në garat botërore të Kur'anit të cilat u mbajtën në Kuvajt para disa dite, në kategorinë "memorizimi i Kur'anit dhe leximi tij me texhvid, sipas dhjetë kiraetet mutavatire", tre vendet e para i nxënë garues nga Afrika: Kamerun, Çad dhe Somali!!

Ja një shembull praktik i thjeshtë dhe i kapshëm, se ky Kur'an është i leht për mësim, veç a ka kush i qaset atij seriozisht. 

Normalisht, nuk të vjen Kur'ani në kokë, nëse kohën më të çmuar nuk ia kushton atij, sepse ai është një thesar i çmuar dhe kërkon çmim të çmuar. 

Edhe më hiq nuk ka hise nga Kur'ani ai që e lexon në kohën tepricë që ka, apo ai që harron kur e ka lexuar! 

Po edhe më hiq nuk ka bereqet nga Kur'ani ai i cili takohet me të njëherë në javë, apo ndoshta edhe njëherë në muaj!! 

Jo o vëlla jo, mos më thuaj se pason rrugën e Pejgamberit, apo ke kuptuar metodologjinë e tij dhe të shokëve të tij, kurse lidhja yte me fjalën e Allahut është pak mbi zero e mos të them nën zero. 

Mos shko larg, as mos u mundo të qërosh hesapet me njerëzit në Facebook apo Twitter. 

Jo jo, as mos rreh gjyks dhe të hyjë vetja ne huj, se kinse ke kuptuar hakin edhe pse shumica absolute janë larg tij! 

Kthehu vetëm pak, ndalu vetëm disa çaste, kthjellu, kthjelle mendjen bashk me të menduarit, dhe kuptoje mirë dhe qartë: 

Ske për të qenë siç duhet në rrugën e Allahut dhe të dërguarit të tij asnjëherë përderisa nuk e ke Kur'anin çdo ditë para vetes, me mësim, lexim, meditim dhe punë. 

Të priftë e mbara!

Mr. Xheladin LEKA 

Mekë, Arabi Saudite.

Subscribe to comments feed Komente (0 publikuar):

total: | Treguar:

Publikoni komentin tuaj comment

Ju lutem shënoni kodin që shikoni në imazh:

  • email Email shokëve
  • print Printo
  • Plain text Vetem tekst
Tjera nga Aktuale
Previous
image
A është feja opium për besimtarët apo instrument i politikanëve për të opiumizuar popullin?
Kur ishim të ri dhe e lexonim këtë parrull të Marksit irritoheshim dhe demantonim kategorikisht, madje edhe lexonim dhe sillnim fakte për ta kundërshtuar këtë ...
image
Mirësia do vazhdon të jetë në këtë Ymet deri në Kijamet
  Pejgamberi, ﷺ, thotë: "لا تزال طائفة من أمتي ظاهرين على الحق لا يضرهم من خذلهم حتى يأتي أمر الله وهم كذلك". "Do vazhdojë një grup nga Ymeti ...
image
Diskriminimi ndaj tjerëve
Mjekja egjiptiane Merva Sherbini u vra në korridorin e një gjykate të Gjermanisë nga dora e një ekstremisti gjerman për shkak se mbante mbulesë islame, ...
image
Ju sjellim librin “Dashuria dhe afërsia mes Familjes Fisnike dhe sahabëve”
Më poshtë ju paraqesim hyrjen dhe vegzën e një prej librave më të mirë që ofron qartësimet kuptimplota për lidhjen e ngrohtë mes Familjes Fisnike ...
image
Marrëveshje nderi dhe morali për median sociale
1- Mos përhap lajme, raste, projekte dhe reklama shkollash, të paverifikuara prej teje personalisht, sepse shumë herë ka ndodhur që janë keqpërdorur këto lajmërime dhe ...
image
Cicërime emocionale në lidhje me sëmundjen dhe shëndetin
Cicërime emocionale në lidhje me sëmundjen dhe shëndetin   Disa cicërima emocionale të shkruara nga ish ministri i arsimit në Mbretërinë e Arabisë Saudite, dr. Muhamed Er-Reshid, ...
image
Gruaja sikur portieri
  Në botën e futbollit, që tani më është bërë një gjuhë e përbashkët e shumicës së popujve të botës, kemi portierin dhe ekipin e lojtarëve. ...
image
Lajm interesant!
Në garat botërore të Kur'anit të cilat u mbajtën në Kuvajt para disa dite, në kategorinë "memorizimi i Kur'anit dhe leximi tij me texhvid, sipas ...
image
Merr mësim
  Kope e ujqve: udhëheqësi qëndron mbrapa ujqve që të mos ngelet mbrapa asnjë ujk, ujqit e dobët qëndrojnë përpara, kurse mbrapa ata të fuqishmit që ...
image
Besimtari nuk kafshohet nga e njëjta vrimë dy herë
Na rrëfen Ebu Hurejre, radijallahu anhu, se Pejgamberi, sal-lallahu alejhi ve sel-lem, ka thënë: "Besimtari nuk kafshohet dy herë nga një vrimë". Buhariu dhe Muslimi Ky hadith ...
image
Nga çka frikësohesh? – Hoxhë Bekir Halimi
Kjo është ligjëratë që u mbajtë më 7/10/2016 në Shkup nga Hoxha Bekir Halimi, me qëllim motivimi për besimtarët nga frikërat që mund të pushtojnë njeriun e që ta lënë në gjendje që e bënë të vuaj dhe mos të jetojë jetë të dinjiteshme....
image
Të jetosh në kohë të gurbetit
Kur janë një miliardë mysliman është vështir me qenë mysliman?! Paramendo me qenë vetëm pesë veta mysliman sa vështirë është?! Paramendo me qenë unë edhe ti aty ...
Next