Hyrje | Aktuale | Promovim i librit: “LARGOHUNI NGA RISITË NË BESIM”

Promovim i librit: “LARGOHUNI NGA RISITË NË BESIM”

Madhesia e germave: Decrease font Enlarge font
image

Doli nga shtypi libri: "LARGOHUNI NGA RISITË NË BESIM" - autor Gilman Selim Kazazi

          "LARGOHUNI NGA RISITË NË BESIM" - është libri më i ri që këto ditë doli nga shtypi i autorit hoxhë Gilman Selim ef. Kazazi.

          Bazat kryesore mbi të cilat ndërtohet feja islame janë fjala e Allahut - Kurani dhe tradita profetike - sunneti.

          Allahu në Kuran thotë:

﴿...فَإِن تَنَٰزَعۡتُمۡ فِي شَيۡءٖ فَرُدُّوهُ إِلَى ٱللَّهِ وَٱلرَّسُولِ...

…Nëse nuk pajtoheni në ndonjë gjë, drejtohuni Allahut dhe të Dërguarit…” [En-Nisa, 59]

          Ne themi se e duam Allahun dhe Profetin -salAllahu alejhi ue selem- më shumë se çdo gjë tjetër, por Allahu urdhëron:

﴿قُلۡ إِن كُنتُمۡ تُحِبُّونَ ٱللَّهَ فَٱتَّبِعُونِي يُحۡبِبۡكُمُ ٱللَّهُ وَيَغۡفِرۡ لَكُمۡ ذُنُوبَكُمۡ...

Thuaju (o Muhamed): “Nëse ju e doni Allahun, atëherë më ndiqni mua, që Allahu do t’ju dojë dhe t’jua falë gjynahet!” [Ali Imran, 31]

          Profeti -salAllahu alejhi ue selem-, thotë:

«إن أصدق الحديث كتاب الله ، وأحسن الهدي هدي محمد ، وشر الأمور محدثاتها ، وكل محدثة بدعة»

Fjala më e mirë është Fjala e Allahut, Libri i Tij; rruga më e mirë është udhëzimi i Muhamedit (Suneti i tij), -salAllahu alejhi ue selem-; puna më e keqe është risia (bidati në fe) dhe çdo risi është humbje dhe devijim” [Muslim, 2/592]

          E pyetën Ibnu Abbasin: “Në ç’milet (rrugë, grup) je? Në miletin e Aliut -radijAllahu anhu- apo në miletin e Uthmanit -radijAllahu anhu-?” Ai u përgjigje: “Nuk jam në miletin e Uthmanit, as në miletin e Aliut dhe as në miletin tënd, por jam në miletin e Muhamedit -salAllahu alejhi ue selem-“ (El Ibanetul Kubra, 1/354-355)

          Gjithashtu Imam Maliku thotë: “Kush shpik një risi në këtë umet, të papraktikuar nga brezat e parë, me të vërtetë, ai person pretendon se Muhamedi -salAllahu alejhi ue selem-, ka mashtruar në fenë (nuk e ka kryer misionin) e tij, sepse Allahu thotë: “Sot e përsosa fenë e tuaj.” [El-Maide, 3] Çfarë nuk ishte pjesë e fesë atëherë, as sot, nuk është pjesë e saj.’ (El I’tisam, 2/535)

 

          Andaj, nëse keni dëshirë të keni njohuri më shumë rreth përkufizimit të risive (bidatit në fe), natyrës, burimeve, pasojave dhe rregullave të saj dhe shumë e shumë gjërave tjera, atëherë autori në mënyrë shumë të detajuar jep shpjegim e tyre në këtë libër.

Subscribe to comments feed Komente (0 publikuar):

total: | Treguar:

Publikoni komentin tuaj comment

Ju lutem shënoni kodin që shikoni në imazh:

  • email Email shokëve
  • print Printo
  • Plain text Vetem tekst
Tjera nga Aktuale
Previous
image
A është feja opium për besimtarët apo instrument i politikanëve për të opiumizuar popullin?
Kur ishim të ri dhe e lexonim këtë parrull të Marksit irritoheshim dhe demantonim kategorikisht, madje edhe lexonim dhe sillnim fakte për ta kundërshtuar këtë ...
image
Mirësia do vazhdon të jetë në këtë Ymet deri në Kijamet
  Pejgamberi, ﷺ, thotë: "لا تزال طائفة من أمتي ظاهرين على الحق لا يضرهم من خذلهم حتى يأتي أمر الله وهم كذلك". "Do vazhdojë një grup nga Ymeti ...
image
Diskriminimi ndaj tjerëve
Mjekja egjiptiane Merva Sherbini u vra në korridorin e një gjykate të Gjermanisë nga dora e një ekstremisti gjerman për shkak se mbante mbulesë islame, ...
image
Ju sjellim librin “Dashuria dhe afërsia mes Familjes Fisnike dhe sahabëve”
Më poshtë ju paraqesim hyrjen dhe vegzën e një prej librave më të mirë që ofron qartësimet kuptimplota për lidhjen e ngrohtë mes Familjes Fisnike ...
image
Marrëveshje nderi dhe morali për median sociale
1- Mos përhap lajme, raste, projekte dhe reklama shkollash, të paverifikuara prej teje personalisht, sepse shumë herë ka ndodhur që janë keqpërdorur këto lajmërime dhe ...
image
Cicërime emocionale në lidhje me sëmundjen dhe shëndetin
Cicërime emocionale në lidhje me sëmundjen dhe shëndetin   Disa cicërima emocionale të shkruara nga ish ministri i arsimit në Mbretërinë e Arabisë Saudite, dr. Muhamed Er-Reshid, ...
image
Gruaja sikur portieri
  Në botën e futbollit, që tani më është bërë një gjuhë e përbashkët e shumicës së popujve të botës, kemi portierin dhe ekipin e lojtarëve. ...
image
Lajm interesant!
Në garat botërore të Kur'anit të cilat u mbajtën në Kuvajt para disa dite, në kategorinë "memorizimi i Kur'anit dhe leximi tij me texhvid, sipas ...
image
Merr mësim
  Kope e ujqve: udhëheqësi qëndron mbrapa ujqve që të mos ngelet mbrapa asnjë ujk, ujqit e dobët qëndrojnë përpara, kurse mbrapa ata të fuqishmit që ...
image
Besimtari nuk kafshohet nga e njëjta vrimë dy herë
Na rrëfen Ebu Hurejre, radijallahu anhu, se Pejgamberi, sal-lallahu alejhi ve sel-lem, ka thënë: "Besimtari nuk kafshohet dy herë nga një vrimë". Buhariu dhe Muslimi Ky hadith ...
image
Nga çka frikësohesh? – Hoxhë Bekir Halimi
Kjo është ligjëratë që u mbajtë më 7/10/2016 në Shkup nga Hoxha Bekir Halimi, me qëllim motivimi për besimtarët nga frikërat që mund të pushtojnë njeriun e që ta lënë në gjendje që e bënë të vuaj dhe mos të jetojë jetë të dinjiteshme....
image
Të jetosh në kohë të gurbetit
Kur janë një miliardë mysliman është vështir me qenë mysliman?! Paramendo me qenë vetëm pesë veta mysliman sa vështirë është?! Paramendo me qenë unë edhe ti aty ...
Next